Grafikerler Birlik Olmalı mı?

fani kohen

Üye
Kayıt
19 Ocak 2009
Mesaj
7
Tepki
0
herkese iyi akşamlar,
Burada ajansın adını vermek doğru bir hareket olurmu bilmiyorum forum sitesine ilk kez üye oluyorum ve bu kuralarra uygunmu bilemiyorum eğerki uygunsa tabikide verip başkalırında benim gbi aynı şeyleri yaşamasına engel olmak isterim...
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
@fani kohen
fani bey burada belli bir kesimi cephe almak gibi bir durum söz konusu olamaz.
sizin yaşadığınız sıkıntılar genelde yaşanılan sıkıntılardır ve bu sıkıntılara ancak çözüm bulabilmek adına bir şeyler yapılabilir.
söz konusu ajansın adını vermeniz faydadan çok zarar getirir.
saygılar...
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
fani bey emine hanıma katılıyorum ajansın ismini vermeniz size faydadan çok zarar getirebilir, saygılar...
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
İşte bu konu bile AVUKAT konusudur. Zulüm eden firmanın adını verirsin, beni niye kepaze ettin ticari itibarımla oynadın diye verene de yayınlayana da dava açar.

Ben birisine niye böyle yapıyorsun, böyle yaparsan çok sıkıntı çekersin diye mektup yazdım, adam hakkımda ölümle tehditten savcılığa suç duyurusunda bulundu, "beni tehdit ediyor, bana çok sıkıntı çektirecekmiş, hayatım tehlike altında" deyiverdi.

Şimdi grafikerler.org sitesinin bir AVUKATI olsa hemen bu davaya el koyar. Sayın Kohen'in vekaleti ile dava dilekçesi savcılığa verilir.

İşte o zaman filanca adresteki filanca reklam ajansı hakkında filanca suçtan dolayı şikayette bulunulup grafiker haklarını aramak üzere girişimde bulunuldu diye HİÇ YORUM YAPMADAN ve DAVA SÜRECİNİ ETKİLEME KASTI TAŞIMADAN SADECE HABER NİTELİĞİ şeklinde bir yazı yayınlanırsa, hakkında dava açılan kurum ticari şeferimle oynadın bahanesine sarılamaz. BU bir.

BU durum diğer kötü niyetli firmaların gözünü korkutur ve bazılarını caydırır. BU İKİ.

Grafikerlerin sahipsiz olmadığını gören diğer grafikerler BU BİRLİK MESELESİNE BENDEN DAHA HEVESLE SARILIRLAR. BU ÜÇ.

Avukat diye ÇIRPINMAMIZIN SEBEBİ BUDUR!

Tecrübe konuşuyor. Attan düştüyseniz doktordan önce attan düşeni bulun. Ben düştüm. Bir şey bilmesem BU KADAR ISRAR ETMEM...

TÜM EZİLEN GRAFİKERLERİN VEKİLİ OLACAK BİR AVUKAT ARANIYOR !
BU kadar mı zor???
 
Kayıt
26 Ocak 2009
Mesaj
1
Tepki
0
merhaba arkadaslar ben mehmet siteye yeni üye oldum sayın kohenle aynı işyerinde calısıyodum benimde icerde 2000 tl kadar bi alacagım kaldı bu kotuniyetli insanlar simdide gun verip oyalamaya basladılar her aradıgımda bi gun veriyolar odeme gunlerimiz cuma diyip duruyorlar ama cumalar hic bitmiyo ikiaydır 1 lira bile alamadık alabilecegimizide zannetmiyorum ama bunların yanina karmı kalıcak bu yaptıkları...
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@mehmet akdemir


TÜM EZİLEN GRAFİKERLERİN VEKİLİ OLACAK BİR AVUKAT ARANIYOR !

Bir Avukat, sadece Grafikerlerin avukatı olsa sadece Grafikerler Birliğine hizmet etse kazanacağı paralarla zengin olur.

İşte bunun canlı örneği burada. Aynı işyerinden Fani Kohen ve Mehmet Akdemirin alacağı yaklaşık 6 milyar tutuyor.

Bir Avukat 6 milyarlık çek veya senet için icra tahsilat davası açmıyor mu? İşte bu da aynısı...

O halde niye avukat bulamıyoruz ki?

Herkes ulaşabildiği avukata bunu anlatsın, kesinlikle bir avukat bulunmazsa herşey havada kalır!

Grafikerler kendi sorunlarına kendileri sahip çıkmalıdır.
Bunun için ilk iş olarak derhal bir Avukat bulunmalıdır.

Bu avukat davalara girip çıkacağı gibi, bu sitede GRAFİKER HAKLARI üzerine yazılar yazabilmeli, GRAFİKERİN DERT BABASI olabilmeli, bu konuda UZMANLAŞMAYA DOĞRU gitmelidir.

Piyasada ve sektörde bu alanda boşluk vardır. BU BOŞLUĞU DOLDURACAK AKILLI AVUKAT ARANIYOR !
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
bu işler için çok büyük isim yapmış avuktlarada ihtiyacımız yok ben üniversitede okuyan arkadaşlarıma haber yolladım onlara yeni mezun başarıya aç ilerde marka halini alabilecek bir avukata ihtiyacımız olduğunu söyledim ama henüz bi haber yok:(

Bakalım İnşaallah en kısa sürede bi avukat bulunur ve Grafikerler Birliği kurulur
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@Fatih Coşkun

İnşallah Fatih bey, umarım ve dilerim Avukat bulunur ve GMB kurulur.
Dediğiniz gibi marka avukatlara değil, bizim sayemizde marka olacak avukatlara ihtiyacımız var.

Ben de çeşitli dostlarıma ve İstanbul Barosundan bulduğum baro yöneticisi avukatlara şu mektubu yolluyorum (siz de ve konuyla ilgili grafikerler de çoğaltıp yollayabilirsiniz) ;



TÜM EZİLEN GRAFİKERLERİN VEKİLİ OLACAK AVUKAT(LAR) ARANIYOR !

İş yerleriyle anlaşmazlıklara düşmüş, alacakları verilmeyen, insanlık dışı çalışma koşullarında çalıştırılan, fazla mesaisi veya sigortası ödenmeyen, serbest çalışıp da yaptığı tasarımın bedelini alamayan, gerek zenaatçı gerekse sanatçı olarak veya işçi ya da esnaf olarak çalışıp Fikir ve Sanat Eseri Hakları ile Emek ve Ücret hakları gasp edilen tüm grafikerlerin HUKUK İŞLERİNE ücreti karşılığı BAKACAK, sadece bu alanda uzmanlaşmaya doğru ilerleyecek, ilgili Grafik Tasarımcı sitelerine ve yayınlarına Grafiker Hakları üzerine MAKALELER yazacak, Türkiyedeki Reklam ve Medya sektöründe çalışan, sayıları 100.000 den fazla olan Grafik Tasarımcı, Grafiker ve Yardımcı Grafiker ile Art Direktörlerin HUKUK TEMSİLCİSİ VE HUKUK OTORİTESİ olacak; AVUKAT veya AVUKATLAR aramaktayız.

İlgili Avukat veya Avukatlar; geçen yıl kurulması sabote edilen Grafikerler Meslek Birliği’nin şimdiki yeniden kuruluş aşamasında da hizmet verecek, Birliğimizin resmi avukatı olacaktır.

Bu konuda bana yardımcı olmanızı grafiker arkadaşlarım adına rica ederim.

Ayrıntılar;

https://www.grafikerler.org/grafikerlerin-yasadiklari-sorunlar/9711-reklamcilik-sektoru-niye-kotu-insanlarin-elinde-3.html#post57037

linkinde mevcuttur.

Saygılarımla.

Faruk Çağla
www.farukcagla.com

------------------------------------------------------

Not; Fatih bey, şimdi bir grafiker kardeşimden telefon geldi, diyor ki; aradığımız kişide Avukatlık eğitimi olması şart değil, hukuk konusunda yetenekli olsun yeter diyor, siz ne dersiniz?
------------------------------------------------------
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
Not; Fatih bey, şimdi bir grafiker kardeşimden telefon geldi, diyor ki; aradığımız kişide Avukatlık eğitimi olması şart değil, hukuk konusunda yetenekli olsun yeter diyor, siz ne dersiniz?
Faruk bey ; Çok yetenekli ise Yetenekleri ile Birliği kurdurabilir ama yetenekleri mahkemede pek işe yaramaz çünkü orda önce ünvan konuşuyor bu nedenle Avukat olması daha iyi olur kanısındayım.
 
Kayıt
25 Ekim 2008
Mesaj
80
Tepki
0
sayın kohen ve faruk çağla ve diğer abilerim ve arkadaşlar bu sorunu gündeme getirdiğiniz ve siz sıkıntılarını çekmiş olsanız dahi yeni arkadaşların sıkıntı çekmemesi için uğraşmanızdan dolayı tebrikler sağolun.
bende destekliyorum grafikerler birliğini.yalnız birazda iş bizde bitmiyormu.yani sıkıntıları çıkartan patronlrda bizim gibi grafikerken ve bizimle aynı sıkıntıları çekmişken aynı sorunları neden bize çıkartıyorlar.ve şunu sormamız gerekir bence ;bizde patron olursak aynısını yaparmıyız? ve neden şu para denen şey için hakkımız yenir ,sağlıgımızı kaybeder veya haksızlığı kabulleniriz.işte sorun bizdede var.yani para denen şey için insanlara (bırazda tabiri uygun olmasada kusuruma bakmayın) patronlara ---kulluk-- etmekten geçiyor bence..para için üzül sıkıl hakkın yensin ama sus..biz bunu yapıyoruz ki bizim bazı şeyleri göze almamız lazım yani biraz fedakarlık..eğer hakkımızı savunmazsak daha çok sıkıntı çekeriz ve çekmeyide hakederiz.biz genelde toplum olarak genelde böyleyiz.yani bazı insani ve maddi ve manevi güzelliklerimizi para için feda ediyoruz..sıkıntı çekmemizde normaldir.

ve son olarak o ajans hangisiyse diğer arkadaşlara zarar gelmemesi için bence en azından ad olmasada adresi kısmen verilmeli....tamam ajans zarar görmsein diyebiliriz ama peki o ajansın zarar verdiği insanlar ne olucak? tavsiyem ajansın en azından ili ilçesi mahallesi verilsinki başka arkadaşlar zarar görmesin o ajanstan....saygılar...
 
Yukarı Alt