Hukuk İle İlgili Soru Ve Sorunlarınız

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@Ali Tekin Çam


Alicim,

4cü Fikir Hakları Mahkemesinde de hakimle tartışıp hakimin sözünü kesiyordu.
Hakim onu tersleyip susturunca bu sitede "Hakim zaten taraf tutuyordu" demeye getirdi.

Yakında savcılar kimin ne olduğunu anlar.
 
G

ggraf

Misafir
@Ali Tekin Çam

Bir sen eksiktin!

Gayriihtiyarî elimi masaya yaslamış, kâtibin yazı yazdığı monitöre bakıyorum. Ayakta duruyorum ve sandalye ile masa arasına sıkışmışım. Hâkim, bana "Duruşunu düzelt" demedi ki! "Öyle durma" dedi. Üstelik, sen de bana hiç bir tarihte "Duruşunu düzelt" demedin. "Terbiyesizlik yapma" diye emir verdin!

Duruşmaların gereksiz ayrıntılar ile uzatılmaması esastır. Hâkimler, avukatlara neler diyor, önlerinde yazı yazan kâtipleri nasıl fırçalıyor, biliyor musun sen? Hayatında hiç mahkeme görmeyince, zavallım, böyle elifi mertek zannediyor.

Demek ki, "Ömrünü mahkemelerde tüketen bir zavallı" olarak, senden daha fazla şey öğrenmişim.

"Sıyrık, deli, psikopat, ruh hastası" gibi tanımlamalarını okuduğum zaman suratının aldığı şekli yazıp yazmama konusunda bende bir istek uyandı, birden, niye acaba? Sahi, senin "Psikolog sertifikan" var mıydı?

Grafik tasarımın tek OTORİTESİ sen değilsin, PSİKOLOGLARIN EFENDİSİ, "anamı yâd eden" sözde efendi!


@Ömer YILDIZ

Senin nasıl biri olduğun iyice anlaşıldı. O "yasal itiraz haklarımı" kullandığım zaman sakın ola ağlama!

Bu siteye savaş ilân etmeye filan değmez. Bu mesajdan sonra buraları çam kozalaklarınıza, çağla bademlerinize bırakıyorum.

İsmi gerekmez biri ordan savcıya akıl veriyor, acaba bu da "Savcı ve mahkeme ile tehdit" midir?
 
Kayıt
10 Eylül 2008
Mesaj
15
Tepki
0
"Duruşunu düzelt" demedin. "Terbiyesizlik yapma" diye emir verdin!

Senin canin öyle anlamak istemiş

Hayatında hiç mahkeme görmeyince, zavallım, böyle elifi mertek zannediyor.

Eyvallah, pek lazım değildi ama sayende mahkeme kültürümüz de oldu...

Demek ki, "Ömrünü mahkemelerde tüketen bir zavallı" olarak, senden daha fazla şey öğrenmişim

O kadar çok gidip gelince öğrenmezsen ayip artik!...

...suratının aldığı şekli yazıp yazmama konusunda bende bir istek uyandı, birden, niye acaba?

Yaz, yaz hadi utanma!...

Grafik tasarımın tek OTORİTESİ sen değilsin,

Doğru değilim...Böyle bir iddiam da yok zaten-de, merak ettim!... Grafik tasarim adina ürettiğin görebileceğimiz tek bir isin var mi? bakindim göremedim de... Ayrica web sitende de yok... Bak söz!, göster tek bir isini, bende seni grafik tasarimcidan sayacagim!...

"anamı yâd eden" sözde efendi!

Bunu ne zaman yapmisim?
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Sayın Ali Tekin Çam;

Levent Elpen'in üyeliği (ggraf) üyeliği silinmiştir. Size ve şahsıma başka rumuzla cevap vermiştir. Onun cevabını silmedim, cevap hakkını kullandı! Sizde..

Cevabında gördüm ki hakimin ne dediği önemli değil, onun mahkemede hakimden uyarı almış olması önemlidir zaten bunu Levent Elpende kabul etmiştir.

Grafiker ve hukuk ile iligli sorunlar konusu altında birilerinin açtığı ve açacağı mahkemeler konusunun ifade edilmesi ve karşılıklı atışmalar haline dönüşmesine izin veremeyiz.

Uyarılarımızı ciddiye almayan üyelerimize ikinci bir uyarı daha yapmadan, bu konuda yapılan kişisel sürtüşmeler içeren yazışmaları sileceğimizi, buna uymayan üyelerimizi üzülerek forumdan uzaklaştıracağımızı bildirir, grafiker ve hukuk konusunda kişisel atışma içermeyen mesajlarınızı bekleriz.


.
 
Kayıt
10 Eylül 2008
Mesaj
15
Tepki
0
Sayın Ömer Yıldız,

Bu durumdan ben sizden fazla rahatsizlik duyuyorum...

Değerli zamanımı; bu kisinin bizlere sataşmalarını okuyarak ziyan ediyorum...

Fikir ve Eser üretecek enerjimi ve zamanımı çaliyor bu kisi...

Arasıra yazdıklarım; ömrümün hic bir yerinde yer almaması gereken bu sahsin "nooolur beni dikkate alin, nooolur benimle ilgilenin!" tacizlerine isyandir biraz!...

32 yıllık emektarı olduğum bu mesleği çok seviyorum. Grafik Tasarımcılığı evrensel düzeyde algılamaya çalışan, tasarım felsefesine ve kültürüne kafa yoran biriyim.

Bu meslekten ekmek yiyen biri olarak, mesleğime karşı borcumu ödeme ve sorumluluğumu yerine getirmek için, son 20 yıldır, mesleğimle ilgili akademik çalışmalar yapıp bu araştırmaların çeşitli dergi, gazete vb. yayınlarda yer almasını sağlıyorum.

Büyük laflar eden, ama grafik adina gösterebilecek tek bir is bile üretmemis birini genelde gormeden gecip gitmeyi, yokmus gibi davranmayı tercih ederim...
Ama bu kisi; zaten yavas calısan, sıkıntıları olan bir hukuk sistemini kullanarak zorla kendisiyle ilgilenmemizi sağlamaya çabaliyor.

Tüm amacı, bu yöntemle varlığını tescilletebilmektir!...

Bosuna heveslenmesin, çünkü tasarim bir yetenek isidir... Eger bu yeteneğinizi gösterebilecek isler üretmemisseniz, gösterebilecek bir portfolyonuz yoksa "ben tasarımcıyım" demekle tasarımcı olunmaz...

Bu kisi yüzünden; çevreye verdiğim pek de tarzim olmayan rahatsizliklar için özür dilerim

Saygilarimla

Ali Tekin Çam
 
Kayıt
8 Ekim 2009
Mesaj
1
Tepki
0
sayın abilerim
çok zor günler geçiriyorum
babam senet borçu yüzünden ceza evine girdi
3 sene önce ödeyeceğim diye bi imza atmış
ama sonra ekonomık nedenlerden dolayı ödeyemedi
bu borç git gide çoğalmış
polislerden kaçıyordu
en sonunda yakalandı ve ceza evinde
borç üçbin tl iken yedibinbeşyüz tl olmuş ne kadar yatıcağı konusunda bir bilgim yok
yardımcı olursanız sevinirim.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@enes_123456

Sayın enes_123456; Öncelikle (her ne ise sebebini bilemediğimiz) bu olaydan ötürü babanız için, "Allah Yar ve Yardımcısı Olsun, Allah Kurtarsın", size ve ailenize Allah sabırlar versin. "Hukuk ile İlgili Soru ve Sorunlarınız - Grafiker Hukuk" başlığı altında açılmış olan konumuz, takdir edeceğiniz gibi sitemizde Grafikerler'in bir takım mesleki sorunları ile ilgili açılmıştır. Lakin bu konu ile ilgili artık destek verilmemektedir. Bundan ötürüdür ki, bu sorununuzu bir "Hukuk Sitesi"ne başvurarak destek almanızı öneririz. Saygılarımla...
 

YAHYAA

Üye
Kayıt
26 Mart 2010
Mesaj
1
Tepki
0
Öncelikle teşekür ederim ben 05.06.1995 yılında bir işyerine başladım ama sigorta girişim 02.08.1996 yılında yapıldı daha sonra çalıştığım halde 31.08.1996 sigortadan çıkarıldım daha sonra 01.01.1997 yılında tekrardan ssk yapıldı 15.05.2000 yılnda askerlik için işten çıktım ama ssk çıkışımı 01.04.2000 yılında yapıldı bundan dolayı tazminat aldım ama asgari üçretten üçretim daha fazla idi daha sonra askerlik dönüşü aynı işyerine girdim giriş tarihim 13.11.2001 ama ssk girişim 16.03.2002 ve daha sonra çıkış tarihim 04.10.2008 tarihinde işver iş kanunun 17 maddesine göre işten çıkardı aldığım maaş 1250 net ama asgariş üçretten kıdem ve ihbarımı hesapladı ama ben bu hesplanan parayı almadım ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız minnattar olurum saygılarımla teşekürler
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@YAHYAA

Sayın Yahyaa,
Sorunuzu Facebook'taki Tüm Grafikerler Dayanışma Derneği grubumuzun gönüllü avukatlarından grafiker dostu ve destekçisi Avukat Sayın Ali EŞKİ'ye ilettim.

Kendisi konuyla ilgilendi ve cevap verdi. Kendisine tüm grafikerler adına çok teşekkür ediyorum.

Bana özel mail yazarsanız kendisinin mail adresini ve telefonunu size verebilirim. Direkt olarak siz de görüşebilirsiniz.


Bana yolladığı ve size verdiği cevap aşağıdadır;

--------------------

Geriye doğru en fazla 5 yıl önceki tarihe kadar ki hizmet için hizmet tespit davası açılabilir. bu nedenle askerden önceki sigortasız çalışma için çalışılmışlığın tespiti davası açılamaz. zaten askere gidilirken de kıdem tazminatı alındığı için bu dönem için bir talepte bulunma imkanı yok. geriye şunun için talepte bulunma imkanı vardır: son olarak işten çıkış tarihinden geriye doğru 5 yıl içinde sigortasız çalışılmışlığa karşı dava açılabilir. burada da 5 yıl geçmiş. fakat yargıtay, bu 5 yıl zamanaşımı süresini işten çıkış tarihinden itibaren 5 yıl geçmiş olması durumunda zamanaşımının dolduğunu düşünüyor ki işçi lehine bir yorumdur bu. fakat son çalışılan süre içerisine sadece 4 ay gibi bir süre sigortasız çalışılmış olduğu için böyle bir hizmet tespit davası açmanıın çok bir yararı olmaz. bu nedenle mevcut şartlarda tazminat davası açılabilir. işveren 17.maddeden çıkarmış. fakat burada eski kanuna göre mi 17.madde yoksa yeni kanuna göre mi? yani ihbar öneli vererek mi çıkarmış. yeni kanuna göre 17.madde eski 13.maddedir. yani burada işveren ihbar önellerine uyarak işten çıkartıyor ve bu durumda zaten kendisi de baştan işçinin kıdem tazminatı hak ettiğini düşünerek çıkartıyor-verip vermemesi ayrı- var olan durumda çalışılan süre 3 yılı geçtiği için ihbar öneli 8 hafta olacaktır. yani işveren şunu demek istiyor: seni işten çıkartıyorum. fakat bu işten çıkarma işlemi 8 hafta sonra gerçekleşecek. sana kıdem tazminatı da vereceğim. demektir. tabii, işveren işçinin bu 8 haftalık ücreti tutarını para olarak verirse-ki bu ihbar tazminatıdır- 8 hafta da beklemek durumunda olmaz. her halde kıdem tazminatını hesap edip ödemek zorundadır. tabii bu 8 hafta sonrasında her bir tam yıl için bir brüt ücreti tutarının toplamını kıdem tazminatı olarak ödemek zorundadır. şu halde işe giriş tarihi eğer dava açılıp kasım 2001 olarak kanıtlanırsa o tarihten ya da patron elbette ssk girişini yaptığı tarihten itibaren hesap edecektir. yukarıda da dediğim gibi bu 4 ay için dava açmak pratik olarak yararlı olmaz. ama her halde dava açılacaksa işe giriş gerçek işe giriş tarihi olarak yazılıp kanıtlandığında kıdem tazminatının da o tarihten itibaren çalışılan sürenin başlatılması mümkün.
sanırım en önemli sorun kıdem tazminatının sigortanın yatırıldığı asgari ücret üzerinden mi yoksa gerçek üzerinden mi hesap edilmesi gerektiğidir? evet en fazla önem arzeden durum budur. gerçek ücret net 1250 tl olduğu için bunun brütünün hesap edilmesi gerekir. tahminen bu 1500 tl civarındadır. şu halde yaklaşık olarak 9 yıl x 1500 dür. bu da 13.150 tldir. tabii bu hesapta eğer ikramiye, yakacak yardımı, ayakkabı, yemek, giyim gibi yardımlar varsa bunların da brüt ücretin hesabında eklenmesi gerekir ki kıdem tazminatına esas teşkil eden 1500 tl daha fazla bir rakam olarak bulunabilir. şu kesin! işveren gerçekk ücret üzerinden değil de sigortasını yaptığı ücret üzerinden hesap yaparsa işçi bunun kabul etmez dava açarsa ve ücretinin gerçek miktarını kanıtlarsa(ki burada meslek örgütü ve/veya sendikadan bu nitelikte bir elemanın ne kadar ücret alabileceği sorulmaktadır) kıdem tazminatını bu miktar üzerinden mahkeme kararıyla hesap ettirmesi ve tahsil ettirmesi ve geçen zaman için bankalarca mevduata uygulanan en yüksekk işletme faiziyle birlikte kıdem tazminatını alması mümkündür. asgari ücretin brütü ile gerçek ücretin brütü arasında iki kat fark vardır. bu da yaklaşık 7-8 bin lira gibi bir farktır ki işçinin bunu kabul etmeyip dava açmasında ciddi bir yararı vardır. bu tür alacak veya tazminat davaları yaklaşık olarak 1 yıl-1.5 yıl sürmektedir. tabii faiz yüksek olduğu için bir kayıp olmamaktadır. sadece biraz gecikmektedir hakkın alınması. sorunun cevabı bu kadar. mümkün olduğunca ayrıntılı oldu ama izah edebildiğimi düşünüyorum. hoşçakalın.


av.ali eşki
-----------------------------------------------------

Avukat Sayın Ali Eşki'ye grafikerler.org adına da teşekkür ediyoruz.
Saygılarımla.
Faruk ÇAĞLA
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Grafiker dostu Av. Ali beye ilgisinden dolayı site adına teşekkür ederim.
 
Yukarı Alt