Nasıl Grafiker Oldunuz ?

İsmail ÇOBAN

Grapiksel
Bronz Üye
Kayıt
12 Mart 2010
Mesaj
1.452
Tepki
44
Heepimizin sonu böyle olacak :D
 

Sisimores

Üye
Kayıt
14 Ağustos 2012
Mesaj
27
Tepki
1
4 veya 5 yıl önce bir forum sitesinde yöneticilik yapıyordum.Orada adobe' nin photoshop programı ile avatar , imza vs. gibi çalışmalar yapan arkadaşlar vardı. Bende öyle bir deneme yapıyım dedim ve başladım programın heryerini kurcalayarak öğrendim her gün yeni bir şeyler öğreniyordum bir süre sonra avatar imza dışına çıktım, o yaz bir matbaa ya girdim çalıştım o şekilde kaptırdım gittim :)
 

futurist

Üye
Kayıt
7 Kasım 2012
Mesaj
161
Tepki
9
Şuan itibariyle grafikerim demek aslında başkalarına haksızlık oluyor ama grafiker olmaya çalışan biri olarak: neden grafikerlik mesleği derseniz:
Kendimi bildiğimden beri hep kendime özgü bir tarzım olmuştur.Hatta farklı yüzyıldan gelmiş gibiydim ama bu özelliğimi hiç dışa yansıtamadım. Çizim yeteneğim yoktu. Hep birşeyler karalardım ama sonra dönüp baktığımda kendi çizdiğimi anlamazdım :)

Neyse uzatmadan: birgün vatan computer, muhasebe departmanı işi için mülakata çağırdı. gittim hayatımda ilk mülkatım
Mülakattaki bayan Hayalindeki meslek nasıl birşey dedi?
Sanki iş görüşmesinde değilim:) başladım anlatmaya
-Kendimden birşeyler katacağım. devamlı yenilenen esnek bir meslek dedim.
Kafamdaki grafik ya onu tarif ediyorum bilmeden.
Bayan bana dikkatli baktı ve ömrümün en çarpıcı yorumunu yaptı
- esnek yenilikçi kendinden birşey katacak iş istiyorsun ama başvurduğun katı kuralları olan kendinden hiç birşey katamayacağın standart bir iş yani muhasebeye başvurmuşsun dedi:)
Bir insanın bütün ömrü gözünün önünden geçermi ? GEÇTİ VALLA
Çıkışta artık ben değildim. Ne istediğini bilmeyen bir kişi olduğumu anladım. Ve hiç bir iş görümesine gitmedim. İldeki tek grafik ve web tasarım kursuna yazıldım

Kurs bitmeden bir iş buldum. Bu kim dediklerinde "yeni grafiker" denmesi kadar beni o an mutlu eden birşey yoktu. ama maalesef sevincim kısa sürdü. 10 gün sonra İşten çıkardılar. Gelmem diyen eski grafikerleri ben işe girdikten sonra gelmesi tuttu bana yol göründü :(
Teselliye ihtiyacım var :)
Hep beraber eski patronuma atabilirmiyiz:) şaka tabi herkesin yolu açık olsun.
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
futurist oldukça enteresan bir seçim olmuş, keyifle okudum... başarılar dilerim...
 
Kayıt
28 Mart 2013
Mesaj
10
Tepki
0
çok entersan hikayeler varmış.bende grafikerlik kursuna gittim.hala iş arıyorum:)))benim hikayem daha başlamadı.iş bulduğumda başlayacak:)
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Hayirlisi olur insallah hayalet :)
Futurist evet gayet sardı hikayen...
Grafikerlik tercihiniz ile hayatta basarili olmaniz dileklerimle...
 

futurist

Üye
Kayıt
7 Kasım 2012
Mesaj
161
Tepki
9
Temenileriniz için teşekkür ederim. Çevremde grafikle uğraşan hiç kimse yok kurstaki tek kız bendim. Fazla kaynaşma ortamı olmadı. ne öğreniyorsam internetten araştırarak yol katettim. Tanıdığım tek grafikerler sizlersiniz.
Hikaye enteresan diyorsunuz siz daha benim 10 günlük iş tecrübemi dinlemediniz :) anlatacaktım bulunduğumuz konunun dışına çıkmayayım diye yazmadım. uygun konu bulduğumda anlatırım.
 

user9

Grafiker
Kayıt
9 Eylül 2009
Mesaj
0
Tepki
80
@futurist

aklını özgür bırakmak, aklın ile hayalini bir kutuya bırakıp terk etmek, aklı başında olmayan ne varsa yapmak, yolda yürürken parke taşlarının tam oratasına ayağını denk getirmek, kimselerin dikkatini çekmeyen materyallere dokunup acaba bunda baskı nasıl olur demek, iskele babasının bilişim sektörüne yönelik bir katalogda nasıl duracağını hayal etmek, bezelye tanelerinde simetri aramak, aslında gök yüzü transparan olmalı ki evreni tamamen görebilsek demek, ne düz düşünüyor biraz eğim mi versek düşüncelerine demek, demek demek ve demek...

malesef senin adına üzgünüm insan, hayatına bir delilikten vazgeçmeyecek bir ruhu çağırdın, ya hemen terk et ya da devam et :eek:
 

futurist

Üye
Kayıt
7 Kasım 2012
Mesaj
161
Tepki
9
@Hümeyra Can

devam etmeyi seçiyorum. . Ben bir kaba sıkışmış bir cinim. Biri beni bulup kurtarırsa " 3 dileğini" yerine getiriyorum :)
 
Yukarı Alt