Sıfırdan Bir Site Kuralım (Resimli Ders)

mcdost

Üye
Kayıt
21 Mart 2011
Mesaj
18
Tepki
0
Ancak bunu yapmadan önce photoshop'ta sitenizin arka planını gizli konuma getirip projenin
transparan arka plana sahip olmasını sağlayın .. bu kısmı gerçekleştiremiyorum, zaten ilk sorum da buydu ki, işe yaramayan bölümleri (sliceleri) silip alanı boşaltamıyorum ki background görunebilsin, otomatik slice lar herşekilde beyaz blokları backgroundumun önüne getirip koyuyorlar.
 

CoMoCiKo

Üye
Kayıt
29 Mart 2011
Mesaj
1
Tepki
0
qayet qüzel anlatım tşkler
ama benim böyle bir sorum olucaktı simdikiler artık kodyazmadan web tasarım sayfası yapıyorlar bunlar nasıl oluo örneqin css kullanmıyorlar veya kullanıolar ama tasarımın büyük çogunluqu divlerle oluyor yani örneqin bir blok sitesi yapmak istiyorum kodlarla cok ugrasmadan nasıl bir blok sitesi yapabiliriz?
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@CoMoCiKo
Sayın CoMoCiKo, site içersinde tümü kalın yazı yazmak genel görünümü bozmaktadır. Bu nedenle kullanılması yasaktır. Lütfen forum kurallarını okuyunuz.
 
Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
374
Tepki
5
@Vurgunkalp

Teşkkür ederim.

@mcdost

PS'de bir layer'ı gizli hale getirmek için yanındaki göz ikonunu kapatman gerekir aşağıdaki resimde görebilirsin



ikinci soruna gelince çalışmandan slice oluşturmadığın alanlar ps tarafından otomatik bir slice olarak ayarlanacaktır tabiki bunun hiçbir önemi yok sen yinede sadece işin olan parçaları kullanacaksın. fakat slice ayarlar iken hizalamaya dikkat etmek lazım 2 slice birbirinin üstene 1 px bile binse yada iki slice arasında 1 px bile boşluk kalsa tasarımda istediğini elde etmen mümkün olmayacaktır.

@CoMoCiKo

Rica ederim.

Sorunuza gelecek olursak. Birincisi kod yazmadan hiçkimse site tasarlayamaz. Görsel olarak oluştursanız bile farkına varmadan kod yazıyorsunuz tek fark kodların sonuçlarını görüyorsunuz kodların kendilerini değil.

İkinci sorunuza gelecek olursan eğer bir sitede bir tek kelimeyi kalın yazmışsa yada büyük yada renkli yada vs vs. bir css kullanmıştır. Css demek sadece farklı bir style.css dosyası yazmak demek değildir sitenize baktığınızda gördüğünüz mesela...

Kod:
<style type="text/css">
.yazi {
    font-weight: bold;
}
</style>
kodu da bir css'tir. Eğer sitenizde yazıları kalın yapmak için şu kodu kullanmıyorsanız..

Kod:
<strong>Grafikerler.Org</strong>
yada italik yapmak için..

Kod:
<em>Grafikerler.Org</em>
CSS kullanıyorsunuz demektir.

Sonra CSS kullanmıyor DIV kullanıyor demişsiniz. O konuyu şöyle söyleyeyim yeryüzünde hiçbir babayiğit css kullanmadan div kullanmaz. Sanırım bu konuda bir bilgi yanlışlığına sahipsiniz.

Gelelim kodlarla uğraşmadan blog kurmaya. Aslına bakarsanız tasarımcıların neredeyse tamamı drupal, joomla, wordpress gibi GNU lisansı ile dağıtılan ücretsiz scriptleri kullanıyor ve kendilerine göre özelleştiriyor.

Bir blog sitesi kurmanın en kestirme yolu kodlarla hiç uğraşmadan Wordpress kurup amaca uygun bir tema bulmaktır. İleri düzey beklentileriniz olmadığı sürece wp ile hiç kod bilmeden de blog sitesi açmanız mümkün olacaktır.
 

mcdost

Üye
Kayıt
21 Mart 2011
Mesaj
18
Tepki
0
dikkatlice slice ile bölme yaptım, bu bölümleri background üzerinde duracağı zaman, boş olan bölümler otomatik olarak geliyor ve backgroundu kaplıyor, boş slicelerle işim yok ancak silemiyorum, web save dedikten sonra zaten index images dosyasında boş sliceler siyah resim olarak index.html de çağrılmak üzere numarasıyla dizilmiş, şuan tasarımım tamamen durmuş durumda, açık olabilmesi için dosyaları yukliycem, önerilerinizi bekliyorum..

yuklemeyı yaptım, ön taraftaki resim site menusu, arka taraf ise arkaplan resmi, bu resim stabil olucak, menu isescroll olarak aşağıya kaydırılabilcek, ancak ön resimi(ana menu resmi) slice tool da kesildikten sonra sisteme koyunca, resimde gözukmesi gerektiği menunun yanlarından ustunden ve altından arka plan gözukemiyor, slice toolda otomatik oluşan slice ler siyah bir şekilde boşluğu kapatıyor, sliceleri sildim, ancak image dosyasında numaralanmış bloklar halinde çıkıyor yeniden......
--------------------------------
 
Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
374
Tepki
5
mcdost peki birşey soracağım save for web dediğin zaman bir index.html birde images klasörü oluşur. Siteni kurmak için o otamatik oluşan index.html'i mi kullanıyorsun?
 

mcdost

Üye
Kayıt
21 Mart 2011
Mesaj
18
Tepki
0
evet, oluşan html dosyasını dreamweaver üzerinden kodlama yaparak diğer ekliyceklerimi ordan ekliyorum. yazılar flash, gif gibi diğer formatları dreamweaverdan ekliyorum, arayüzü photoshop la yapıp oluşan html yi düzenliyorum, Dreamweaverda diğer düzenlemeleri yaptığım index dosyası photoshoptan save web seçeneğiyle aldığım html dosyası.. bu şekilde olmamasımı gerekiyor?
 
Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
374
Tepki
5
@mcdost

malesef :D
o html dosyası ile hiç işimiz yok düzenlemekte amelelikten başka birşey olmaz boşa zaman kaybedersin ki içinden çıkabilir misin oda ayrı senin durumunda olduğu gibi. Yapman gereken şey image klasörünün içinden ihtiyacın olan dosyaları alıp (hepsini değil sadece kullanacaklarını) daha sonra ona göre tasarımını sıfırdan oluşturmak olmalı.
 

mcdost

Üye
Kayıt
21 Mart 2011
Mesaj
18
Tepki
0
böyle güldüğünüze göre baya bir boşa uğraş ve stress olmuş sanırım, bölünmüş resimlerin sayfa üzerindeki koordinatları ındexte hazır diye onu kullanmaya çalışmıştım, ancak nedense o örnek ındex kullanılmıyor demekki, kendi html dosyamı dreamweaverda sıfırdan , kullanacağım bölümlerle düzenliycem, tamam..

teşekkür ederim ilgilendiğiniz için..
 
Yukarı Alt