tasarımcılara söylenen 10 yalan.

Şener CANÖZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
2 Nisan 2009
Mesaj
2.954
Tepki
1.573
Araştırmacı ve paylaşımcı özelliğine imreniyorum muratamam. Teşekkür ederim.
 

muratamam

Yazar
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
479
Tepki
364
Üç kuruşa çalışmaya hevesli bunca tipin arasında bile, "aradığımız elemanı bulduk, teşekkür ederiz" diyen ilanveren hiç görünmüyor (daha çok beklersiniz), yani bunca uyarıya rağmen dibe doğru talihsiz seyahatimizin yavaş yavaş sonuna geliyoruz galiba...

İyimser bir tahminle, şöyle böyle kabul edilebilir işveren sayısı %10 civarındandır. Eğriyi ve doğruyu hemen ayırt edebilecek kadar bilgili ve hakikaten hakkaniyetli ise sanırım hiç yok (tek tük çıkarsa saygılarımızı sunarız).
 
Son düzenleme:

muratamam

Yazar
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
479
Tepki
364
"Yaklaşık 3 ay önceydi, online tatil satışı yaptığını iddia eden bir firma tarafından arandım. Sitelerinin SEO çalışmalarının yapılması maksadıyla benimle iletişime geçmişler. Telefondaki beyefendi ile aramızda geçen kısa diyalog şöyleydi:

Telefondaki ses: Şimdi kardeşim, şitemizden tatil alan bazı müşteriler sosyal medyada olsun, bu şikayet sitelerinde falan olsun "dolandırıldık" şeklinde yazılar yazıyorlar. Bunlar Google'da ilk sayfada çıkıyor. Siteye gelecek adamın kafası karışıyor. Bu şikayetlerin ilk sayfada çıkmaması lazım. Bu konuda bize yardımcı olur musun?

Ben: Dıt! Dıt! Dıııııt!"
(alıntı)
https://www.facebook.com/freelancemagdurlar?fref=ts
 

muratamam

Yazar
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
479
Tepki
364
Hakikî grafiker çok az olduğu halde (her çalışmasında belli bir standardı tutturarak "gerçek logo" tasarlayabilen sadece 4-5 kişi biliyorum) istiab haddi dolalı yıllar olan bu zavallı sektöre girmek için can atan zırcahil tipler azalmak şöyle dursun, katlanarak artmaya devam ediyor. Hani şu güneş gözlüğü takıp, saçına bilmem ne uyuz şekli verip tükürük sakal bırakınca grafiker olduğunu zanneden apaçiler ve niceleri...

Ağzımızı bozmaya gerek yok; "sıfatı malûm" işverenlerle dolu ve bin türlü abukluğa maruz bırakılmış bir sektörde kavga dövüş 800 TL (belki 3 kuruş daha fazla alabilirsin, daha fazlasını arama) maaşla dünya seyahatine mi çıkmayı düşünüyorlar, nedir?
 
Son düzenleme:

muratamam

Yazar
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
479
Tepki
364
@muratamam

Çoban ol işte daha iyi:

Küçükbaş hayvan sayısındaki düşüş nedeniyle tırmanan et fiyatları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı harekete geçirdi. “3 bin TL maaşla çoban bulamıyoruz” diyen işverenlerin sesine kulak veren Bakanlık, besi yetiştiriciliğini özendirmek için çobanlara kadro yapma kararı aldı. YÜKSEKOKUL MEZUNU...
YÖK ile işbirliğine giden Bakanlık, 2 yıllık yüksekokul statüsünde okullar açarak sigortalı ve kadrolu çobanlar yetiştirecek. 'Sürü yöneticisi' unvanıyla işletmelere atanacak olan çobanların eğitim sonrası alacakları maaşın bir kısmı da yine devlet tarafından karşılanacak.

http://www.aksam.com.tr/ekonomi/cobanlik-eskide-kaldi-artik-kadrolu-suru-yoneticisi-var/haber-276847
 
Son düzenleme:

muratamam

Yazar
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
479
Tepki
364
Pm: Türkiye’de grafik tasarımın ve illüstrasyonun yeri nedir sizce? Yurt dışı ile kıyaslarsak nasıl bir sonuç çıkıyor ortaya ?

GDE: İllüstrasyon Türkiye’'de çok kötü durumda, şöyle ki; Türkiye'’de okullarda illüstrasyon eğitimi verilmiyor. Bu çok önemli. İllüstrasyon eğitimi tercih edilmiyor. İllüstrasyon eğitimi verilmeyen bir kurumda çocuk illüstratör olamıyor zaten. Sadece tasarımcı olduğu zaman, illüstrasyon eğitiminden geçmediği için, kültürünü bilmediği için tasarımlarında illüstrasyon kullanmıyor. Kullanmayınca, fotoğraf kullandıkça, illüstrasyona talep olmuyor, talep olmayınca da yeni yetenek doğmuyor. Yurt dışında ise bunun tam tersi. Yarışmalarda ödül alan çalışmalara bakın, %80’inde illüstrasyon kullanılmış. Orada bir illüstrasyon yaparak, bir kişi, bir ay rahat rahat geçinir. Bizde adam çocuk kitabı illüstrasyonları yapıyor, gelmiş 35 yaşına, okuldan mezun olalı yıl olmuş... Ne kadar alıyorsun diyorum, elli milyon alıyorum diyor. 10 tane yapsa, 500 milyon olacak ve bu parayla geçinecek... Beslemediğin sürece bu iş nasıl gelişsin ki?
http://www.photoshopmagazin.com/dergi/2006/07/dunya_capinda_bir_buyuk_sanatci_gurbuz_dogan.html

Adamlarin iki yil once cikardiklari filmdeki teknolojiyi piyasa surup bizimde onu internetten indirip crackli olarak kullanmamiz, birakin 300 kisi 3 kisi bile bir arada uyumlu calismayi becerememiz, uc milyon dolar butce edindigimizde bu butcenin minimumunu isi cikaracak calisanlara ayirmamizin alenen ortada oldugu bir sektorde ‘isi kucumsemek’in yapilacak en buyuk hata oldugu konusunda sanirim sizde benimle hem fikirsiniz.
http://yesilcamcanlaniyor.com/?p=123
 

muratamam

Yazar
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
479
Tepki
364
@muratamam

Vahşetin, zulmün, ihanetin kol gezdiği ve fakat hiç kimsenin kötülüğün zerresini bile kendine yakıştırmadığı bir zamanda mahşeri bir suçüstüden korkmalı herkes!
***
Bu devrin, insanı öldürmeyen, ama durmadan hançerleyen ne çok fotoğrafı var.

Bizim yaşantımız, zalimlerin kafasına eseni yaptığı uzun süren kahırlı bir çaresizlikle özetlenebiliyor yazık ki!
(Gökhan Özcan)
 
Yukarı Alt