Arkadaşım neden buraya yazmıyorsun ne yazmak istediğini.neden modların mailine atıyorsun anlayamadım.
Bir desen gönderdin fikrimi açık açık buraya yazdım sende cevabını buraya yazarsan herkes için iyi olur.burası herkese açık bir forum.Eleştiriye açık olmak lazım.Kızmaca yok lütfen
Saygılar
desenin kumaşa işlendiğinde kumaşın ne kadar çekeceğidir çekme payı.
Çekme payını artı yönde verirsen desen büyür eksi yönde verirsen desen küçülür.
Ben çekme payını desene değil uygun olan çekebilecek yerlere veririm.desenin komple büyümesi işimize yaramaz.
Saygıalr
PROF. ÜSTÜN DÖKMENiN ÇOK GÜZEL BiR YORUMU :
"...Çocuğumuz düşüp kafas ını masaya çarpınca biz hemen masayı
döveriz,
"he masa ehhhh sen niye orada duruyorsun" diye. Çocuk masa orada
durmasa kafasını çarpmayacağını sanır ve büyüdükçe yaptığı her
hatayı yükleyecek birini veya bir şeyi mutlaka...
sağ üstteki yeşil alandaki geçişlerinde iplikler kalmış.o kısımı kontürle yürürsen makina daha çabuk ve verimli çalışır..KANİ yazısında da geçiş hataları var.
Ama resim ve ayrıntılar açısından güzel bir çalışma..Çekme paylarını ve bindirme hesaplarını yaptıysan sorun yok çok fazla.Ama Resimden...
linki buraya yapıştır arkadaşım ben şuan göremiyorum.
Resimli anlatım için bu konuyu okumanı tavsiye ederim
https://www.grafikerler.org/foruma-re...700/index.html
Emprime Baskı için güzel olurdu bana göre.Fakat ilk resim ters olarak kayıt edilmiş.belki bilerek yapılmıştır ama ben düz bakınca daha çok beğendim.
Paylaşım için teşekkürler.
arkadaşım bu siteye resmini yüklemelisin
http://imageshack.us/
sonra sitenin sana vereceği linki buraya vereceksin direk link yazan yeri.fakat burda da grafik ekle butonu var sarı kare bir kutu ordan linkini vereceksin buraya eklenmiş olacak.
Bir dene eğer yapamazsan resimli anlatım veririm
Eva için soruyorsan altına hem kenarlardan yürüme adım boyu 23-25 kenarlardan mesafesi 8 verirsin hem de zikzak sargı sıklığı 30-35 kenarlardan mesafesi 7-8 gibi verirsin.
Yüzdelik değer le asıl değer dediğin şey sargının genişliği için kullanılır.
Ya yüzdelik değeri seçersin ya da asıl...
bu yazdıklarının hepsi faklı menülerde sanırım ben şuan eos 3 kullanmadığım için bakamıyorum.
Bana menüleri ile birlikte yazarsan daha iyi yardımcı olurum.ama anladıklarımı yazayım yine de.
Paremetre desenin yada yaptığın bloğun paremetreleri yani, sıklığı, dikiş adımı, düğümü, çekme payı...
evet haklısın sarp, kotta farklı interlokta farklı sıklık uygularsın bu biraz da müşterine bağlıdır.müşteri "ucuz olsun elek gibi olsa da fark etmez" derse sıklığı 10 yaparsın ama "sıkı olsun alttan kumaş gözükmesin" derse 4 yaparsın ki bu interlok bir kumaş için fazla bir sıklıktır ama kot için...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.