Herkese merhaba,
CorelDRAW'da eski belgeleriniz açtığınızda bazen Türkçe karakterlerin bozulduğu görülebiliyor. Bu sorunu düzeltmek için bir eklenti yazıyorum. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa kendilerine test sürümünü göndermek istiyorum.
Test işlemleri tamamlandıktan sonra...
Soruyu soran arkadaş tercihini CorelDRAW'dan yana kullanmış sanki... sadece hangi sürümünün uygun olduğunu soruyor.
Bu durumda Corel sürümleri ile ilgili deneyimlerinizi, düşüncelerinizi yazarsanız daha faydalı olmaz mı?
@asimavim_24Nesneleri clone ile çalışmadan da ölçülendirebilirsiniz. CorelTURK MultiResize makrosu bu iş için yapılmış. Hem çok hızlı çalışıyor hem de ücretsiz.
Tartışmaya dahil olmadan asıl sorunun cevabına yönelmek istiyorum...
@ZxxxE
Çok doğru bir tespit. Ek olarak;
Yaptığınız iş için neye ihtiyaç duyduğunuz önemli. Örneğin baskıdaki renklerin önemli olduğu bir iş yapıyorsanız, kesinlikle CorelDRAW X5 ve sonrası size daha fazla avantaj...
CorelDRAW Vektör temelli bir yazılım olmasına karşın bitmap (raster) özellikleri de yabana atılır cinsten değildir. Özellikle Bitmap'ler için bir çok efekt mevcuttur ve hemen hemen tüm Photoshop Pluginlerini çalıştırabilir.
Bu dersimizde CorelDRAW'da (aynı zamanda CorelPhotoPaint'te de)...
@mesefeKesinlikle ;)
Ama farklı bir kaç yöntem daha var. Örneğin Join Curves de aynı şeyi daha pratik bir şekidle yapıyor. Combine yapmanıza gerek kalmıyor.
@zynpNesnenin dış hatları çizilmiş ise 2-3 mm uzaklaştırmak için sadece contour efekti ile ölçü vermeniz yeterli. CorelDRAW X6'da contoru kenarlarını da dilediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.
@Erkan Nehir
Erkan Nehir, Şunu dener misin...? Nesneyi seç ve sadece nümerik klavyeden + tuşuna bas. Nesnenin bir kopyası nesneye tam olarak hizalanmış şekilde ve üstünde yer alır. Böylece
1- Nesneyi kopyalamak için (Ctrl + D)
2- İki nesneyi seçmek için (Shift)
3- Hizalamak için (C ve E)...
@mkadzynAslı ve Erkal çok güzel ve doğru açıklamışlar.
Ek olarak CorelDRAW'da seçeceğiniz çözünürlük sadece iki unsura etki eder.
1- Drop Shadow ve Bevel Efekti gibi bazı özel efektler. 72 DPI çözünürlükte çalışıyorsanız bu efektler 72 dpi olarak render (şu kelimeye de iyi bir Türkçe...
@mkadzyn
Önce magnetin kesileceği şekli belirlemek gerekiyor.
Eklediğim görselden de görebileceğiniz gibi soldaki çizim figürün etrafında belirli bir beyaz boşluk bırakılarak yapılmıştır. Bıçak figürden büyüktür.
Sağdaki ise figürün etrafında hiç boşluk olmadan kesim çizgisi...
@mkadzynAma siz baştan beri Text Wrap diye yazmışsınız. Ben de size Text Wrap'ı gösterdim. Şimdi Text Warp'ı sormuşsunuz. Bu iki şey birbirinden tamamen farklı... Hatta ben size sormuştum fakrlı bir şeyden bahsediyor musunuz diye... Neyse, iki harfin yer değiştirmesi yanlış ifade etmenize sebep...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.