Arama sonuçları

1. Kürşad Çakır

CorelDRAW'da Türkçe karakter sorunu yaşayanlar...

Herkese merhaba, CorelDRAW'da eski belgeleriniz açtığınızda bazen Türkçe karakterlerin bozulduğu görülebiliyor. Bu sorunu düzeltmek için bir eklenti yazıyorum. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa kendilerine test sürümünü göndermek istiyorum. Test işlemleri tamamlandıktan sonra...
  2. Kürşad Çakır

Corel draw x3 mü x5 mi x6 mı ??

Soruyu soran arkadaş tercihini CorelDRAW'dan yana kullanmış sanki... sadece hangi sürümünün uygun olduğunu soruyor. Bu durumda Corel sürümleri ile ilgili deneyimlerinizi, düşüncelerinizi yazarsanız daha faydalı olmaz mı?
  3. Kürşad Çakır

Corelde Birden Fazla Nesneyi Tek Komutla İstediğiniz Ölçüde Değiştirme

@asimavim_24Nesneleri clone ile çalışmadan da ölçülendirebilirsiniz. CorelTURK MultiResize makrosu bu iş için yapılmış. Hem çok hızlı çalışıyor hem de ücretsiz.
  4. Kürşad Çakır

CorelDRAW X6.2 yayınlandı.

@niyogaraHangi sürümü kullanıyorsunuz ve kullandığınız CDGS paketi lisanslı mı?
  5. Kürşad Çakır

Corel draw x3 mü x5 mi x6 mı ??

Tartışmaya dahil olmadan asıl sorunun cevabına yönelmek istiyorum... @ZxxxE Çok doğru bir tespit. Ek olarak; Yaptığınız iş için neye ihtiyaç duyduğunuz önemli. Örneğin baskıdaki renklerin önemli olduğu bir iş yapıyorsanız, kesinlikle CorelDRAW X5 ve sonrası size daha fazla avantaj...
  6. Kürşad Çakır

CorelDRAW'da kar, yağmur ve sis etkisi oluşturma.

CorelDRAW Vektör temelli bir yazılım olmasına karşın bitmap (raster) özellikleri de yabana atılır cinsten değildir. Özellikle Bitmap'ler için bir çok efekt mevcuttur ve hemen hemen tüm Photoshop Pluginlerini çalıştırabilir. Bu dersimizde CorelDRAW'da (aynı zamanda CorelPhotoPaint'te de)...
  7. Kürşad Çakır

Corel'de çizgileri birleştirme hk.

@mesefeKesinlikle ;) Ama farklı bir kaç yöntem daha var. Örneğin Join Curves de aynı şeyi daha pratik bir şekidle yapıyor. Combine yapmanıza gerek kalmıyor.
  8. Kürşad Çakır

[Anket] CorelDRAW X6 ya geçiş yaptınız mı?

@Erkan NehirHem Corel Inc Canada hem de Türkiye Distribütörüyle bağlantılarım var.
  9. Kürşad Çakır

Bu arada anket seçenekleri eklemiştim ama yine çıkmamış.
  10. Kürşad Çakır

@İsmail ÇOBANEnter tuşu sorunu X6.2 ile düzeltildi. 11 sürümünde problem yaşadığınız belgelerden bir örnek gönderebilir misiniz?
  11. Kürşad Çakır

CorelDRAW X6'ya geçiş yaptınız mı?
  12. Kürşad Çakır

Corel'de çizgileri birleştirme hk.

@yusuf tabelaPeki iki çizgi de farklı nesneler ise nasıl yapacağız?
  13. Kürşad Çakır

Corel'de magnet

@zynpNesnenin dış hatları çizilmiş ise 2-3 mm uzaklaştırmak için sadece contour efekti ile ölçü vermeniz yeterli. CorelDRAW X6'da contoru kenarlarını da dilediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.
  14. Kürşad Çakır

Corel'de magnet

@Erkan Nehir Erkan Nehir, Şunu dener misin...? Nesneyi seç ve sadece nümerik klavyeden + tuşuna bas. Nesnenin bir kopyası nesneye tam olarak hizalanmış şekilde ve üstünde yer alır. Böylece 1- Nesneyi kopyalamak için (Ctrl + D) 2- İki nesneyi seçmek için (Shift) 3- Hizalamak için (C ve E)...
  15. Kürşad Çakır

Corel'de magnet

@mkadzynSeçim size kalmış.
  16. Kürşad Çakır

300 ve 72 dpi hakkında

@mkadzynAslı ve Erkal çok güzel ve doğru açıklamışlar. Ek olarak CorelDRAW'da seçeceğiniz çözünürlük sadece iki unsura etki eder. 1- Drop Shadow ve Bevel Efekti gibi bazı özel efektler. 72 DPI çözünürlükte çalışıyorsanız bu efektler 72 dpi olarak render (şu kelimeye de iyi bir Türkçe...
  17. Kürşad Çakır

Corel'de magnet

@mkadzyn Önce magnetin kesileceği şekli belirlemek gerekiyor. Eklediğim görselden de görebileceğiniz gibi soldaki çizim figürün etrafında belirli bir beyaz boşluk bırakılarak yapılmıştır. Bıçak figürden büyüktür. Sağdaki ise figürün etrafında hiç boşluk olmadan kesim çizgisi...
  18. Kürşad Çakır

corel x6'da Text Warp özelliği

@mkadzynAma siz baştan beri Text Wrap diye yazmışsınız. Ben de size Text Wrap'ı gösterdim. Şimdi Text Warp'ı sormuşsunuz. Bu iki şey birbirinden tamamen farklı... Hatta ben size sormuştum fakrlı bir şeyden bahsediyor musunuz diye... Neyse, iki harfin yer değiştirmesi yanlış ifade etmenize sebep...
  19. Kürşad Çakır

@mkadzynUğraştırdınız beni biraz ;)
  20. Kürşad Çakır

@mkadzynText Wrap'tan bahsediyorsak evet orada var. Fakat başka bir şey ifade etmeye çalışıyorsanız onu bilemiyorum.
Yukarı Alt