@mkadzynCorelDRAW X6'da Wrap özelliği önceki sürümlerdeki gibi properties bar'da bulunuyor fakat eğer X6'ya geçiş yaptıysanız kesinlikle Object Properties Docker kullanmanızı tavsiye ederim. Bir nesneye ait tüm özellikler değiştirilebilir şekilde object properties docker'da bulunuyor. Wrap...
Ahmet bey, teşekkür ederim bilgi için. Fontlar hayatımda özel bir yere sahip, 2000 yılının başlarında ceviz.net'te bir çok fontu Türkçeleştirme ile başladım. O zamanki şartlarda Türkçe font sıkıntısını çözüyorduk fakat daha sonra bilinçlendim, anladım ki font işi de tamamen bir emek işi ve öyle...
Ahmet bey, bu tasarım sanki şu ankinden daha iyi gibi geldi bana. Ellerinize sağlık. Font tasarımı yaptığınızı tesadüfen (çok ilginç bir tesadüf) öğrendim ve bir Türk font tasarımcının myfonts.com'da olmasından dolayı da onur duydum. Umarım sizden başka arkadaşlarımız, yurttaşlarımız da vardır...
Dün (13 Aralık 2012) yayınlanan windows güncelleme paketini yüklediyseniz CorelDRAW ve diğer grafik yazılımlarında fontlarla ilgili sorunlar yaşayacaksınız demektir.
CorelDRAW'da font kullandığınız bir dosya açtığınızda bazı fontların yerinde hiç bir şey bulamayacaksınız. Fontlar...
@sayanemreYani bu durumda color replacer makrosu resimlerden renk alamıyor. Yani arkadaşımızın işine yaramayacak. Boşuna uğraşıp zaman kaybetmesin.
Bu arada Corel X6 kullanıyorsanız color replacer makrosuna da ihtiyacınız yok. Yeni Color Styles ile Bir kaç tıkla belgedeki tüm renkleri...
@sayanemreBahsettiğiniz makro sadece 1 bit bitmap lerin renklerini değiştirebilir. Bunu dışında RGB ya da CMYK bitmap lerden renk alamaz, değiştiremez. Tabi eğer aynı makrodan bahsediyorsak (ki büyük ihtimalle öyle)
CorelDRAW X6 kullanıyorsanız Color Styles paneline resmi sürükleyip alınacak renk sayısını belirtmeniz yeterli.
CorelDRAW X5 kullanıyorsanız resmi Document palete sürükleyip renk sayısını belirlemeniz yeterli olacaktır.
@sayanemreErkal Coşkun'un da söylediği gibi sadece baskıdaki halini görebilirsiniz. Yani simulasyonunu...
Eski sürümlerdeki gibi overprintli nesneler farklı bir şekilde gösterilmez.
CorelDRAW Graphics Suite X6 Update 2 yani X6.2 yayınlandı. Premium üyeler için bi sonraki versiyon olan Corel DRAW X7'de olacak özellikleri de sunan CorelDRAW X6.2 bir çok hata düzeltmesiyle birlikte geldi.
103 mb'lık CorelDRAW Graphics Suite X6 Update 2 dosyasını buradan indirebilirsiniz...
@Erkan NehirREnk yönetimi yapmak için bir kaç bin dolarlık bir monitöre ihtiyacınız yok. Mac'de zorunlu değil.
Piyasada çok uygun fiyatlı fabrika çıkış kalibrasyonlu, sRGB, adobe RGB renk uzaylarını destekleyen monitörler bulabilirsiniz. En azından 1.000 USD'nin rahatlıkla altında...
CT_MultiResize 3.5 ücretsiz olarak yayınlandı.
Makro seçilen tüm nesnelerin tamamını aynı anda ölçülendirmenize yarar.
Örneğin 1.000 adet 3 mm çapında dairelerle çizilmiş bir nesne grubunuz var. Bu bir taş dizimi ya da led işi olabilir. Tüm daireleri 4 mm yapmak istiyorsunuz. Bu durumda...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.