@CevahirAbi
Kesinlikle Notebook alacaksın, güncel netbook'larda kesinlikle performans elde edemezsin.
Netbook ve notebook'ların büyük bir kısmı zaten onboard ekran kartıyla geliyor... Harici ekran kartları yok sanırım fakat notebooklar için tasarlanmış ileri seviye ekran kartı içeren sistemler...
CT_RGB2CMYK_Bitmaps makromuz 2.1 sürümüne yükseldi.
Açık dökümandaki tüm RGB Bitmap'leri CMYK renk evrenine dönüştüren makroya rapor özelliği eklendi. Çevirme işlemi bitince bir mesaj kutusunda kaç adet bitmap'in CMYK'ya çevrildiğini göreceksiniz.
CT_RGB2CMYK_Bitmaps 2.1 makrosunu buradan...
CorelDRAW X6 bildiğiniz gibi hem 32 bit hem de 64 bit olarak piyasaya sunuldu. CorelDRAW GS X6'nın getirdiği en büyük yeniliklerden biri de VBA 7.1 kullanıyor olması.
VBA (Visual Basic For Applications) Microsoft tarafından geliştirilen ve yazılımlara kullanıcı tanımlı özellikler kazandıran...
Osman, gösterdiğin yere px yerine mm yazarsan milimetre cinsinden değer girmiş olursun... Her ne kadar yine px gözükse de coreldraw bunu hesaplayıp girdiğin mm değerini px değerine çevirecektir.
CorelDRAW X6'da sayfa düzenleme özellikleri oldukça geliştirildi. Tam Opentype desteği, yeni frame modeli, alignment guides, placeholder text gibi özellikler ile daha hızlı bir şekilde gazete, dergi, katalog oluşturabiliyorsunuz. CorelDRAW X6 Gizli Yenilikler serimize devam ederken yeni bir...
Erkan, bu bir sorun değil... Bir grafikerin bilmesi gereken endüstri standardı renk yönetim sistemini bilmemesinden ve bunu eksi olarak görüp öğrenme isteği duymamasından kaynaklanan bir problem :)
@Erkan NehirBu sorun X6'ya ait bir sorun değil. Daha doğrusu çözülemezbir şey değil, sorun değil...
X5 ile gelen yeni crenk yönetim sisteminin kurbanı olmuşsunuz. X5 ve sonrası (X6) ile X4'ün renk yönetim sistemleri tamamen farklı. X6 daki renk ayarlarınız ile X4 teki renk ayarlarınız aynı...
Erkan, Memnun kalmama nedenlerin X6'nın kullanımı ile ilgili değil. Siz de büyük ihtimalle X5 ile gelen yeni renk yönetim sistemini tam olarak çözemediğinizden renklerle ilgili sorun yaşıyor olabilirsiniz.
AI ve EPS Export işleminde aldığınız hatalarla ilgili daha detaylı bilgi, hatta bir...
iki farklı açıdan yorumlayalım.
1- Teknik: CD tasarımında sağdaki yazılar kenarlara çok yakın olmuş. Bunları biraz daha içeri alırsan uygulamada da sorun yaşamazsın. Bilette ise tipografi konusunda biraz sıkıntılar var. Sağdaki bölümdeki yazılar daha derli toplu olabilir, maliye bakanlığı...
Önce bir kitap alarak başlayabilirsin, fakat piyasada bir kaç coreldraw kitabı olmasına karşın bir çoğunun içeriği kötü. Size Hatice Cesur ve A.Gani Arıkan'ın kitaplarını tavsiye edebilriim.
Sonra da forumları ve blogları takip edebilirsin.
Çok kısa sürede öğrenebilirsiniz.
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.