Arama sonuçları

1. Erkal COŞKUN

Grafikerlerin Çalışma Ortamı

@Demet YILDIZ Çok sayıda monitörde çalıştım ama bu gerçekten bir başka. Ofise her gelen ilk önce monitörle ilgileniyor :) 30" Apple Cinema Display...
  2. Erkal COŞKUN

Simon Beck'in Kar Sanatı

Bizde koltuğumuza gömülüp, bir elimizde çay-kahve kupası, diğerinde mous, tasarım yapıyoruz güya :) Çoğu zaman bir A4 e düzgün yerleştiremediğimiz motifleri adam koca araziye işlemiş. Ağzım açık baktım hepsine ve hayranlık duydum. Sıra dışı bir uğraş ve tasarım... Paylaşım için teşekkürler...
  3. Erkal COŞKUN

Ankara yine sembolsüz kaldı.....

Başkent Ankara’da 18 yıldır sessiz sakin bir ‘sembol mücadelesi’ yaşanıyor.Melih Gökçek'in 1994’te Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Ankara’nın 'Hitit Güneşi’ şeklindeki sembolünü cami ve minareler bulunan bir sembolle değiştirmesinin ardından avukat ve eski CHP...
  4. Erkal COŞKUN

EXIF bilgilerini Hakkında.

Photoshopta fotoğrafı açın, file/file info menüsüne girin, bilgilerin bir kısmına müdahale edebiliyorsunuz sanırım oradan...
  5. Erkal COŞKUN

1500 TL Ödüllü Brandday.net Kurumsal Kimlik ve Logo Yarışması

Bugün 3 Ocak, sonuçlar açıklanmazsa kendimizi foruma zincirliycez... :) :) :)
  6. Erkal COŞKUN

Dpi / Pixel / Tram Sıklığı / Çözünürlük / Baskı çözünürlüğü nedir?

Eklemeniz için teşekkür ederim. Fakat bir konuya açıklık getirmek gerek. Büyük ebat dış-iç mekan ve dijital baskılarda çok fazla tecrübem ve bilgi birikimim yok fakat ben şu ana kadar hiç bir baskıyı RGB göndermedim, böyle de bir talep gelmedi kimseden. Belki RGB mantığı ile çalışan sistemler...
  7. Erkal COŞKUN

logo hakkında eleştirileriniz

Kral çıplakkkk, kral çıplaaakkk :)
  8. Erkal COŞKUN

Grafikerin logosu nasıl olmalıdır?

@Demet YILDIZ Dolayısı ile berber de kendi saçını kesemez :)
  9. Erkal COŞKUN

Dpi / Pixel / Tram Sıklığı / Çözünürlük / Baskı çözünürlüğü nedir?

Yıllardır PPI, LPI, DPI ile ekran görüntüsü ve baskı çıkışı arasındaki yakın ilişki bir dizi matematiksel formüllerle doğrulandırılarak herkesin aklının karışmasına yol açmıştır. Elbette müspet bilimin doğruluğuna, kesinlik ve gerçekliğine hepimiz yürekten inanarak güvenmekteyiz. Ancak yıllardır...
  10. Erkal COŞKUN

V For Vendetta Tipografi

Hiç tipografi çalışmadım ama fikrimce bu bir tipografi çalışması değil. Eğer ilgin varsa konuyu araştırmalı, tekniklerini ve uygulama yöntemlerini öğrenmelisin.
  11. Erkal COŞKUN

...Bıdı Bıdı...

Ankara'da sisili, kapalı, kasvetli bir hava. Kar yağsa da temizlense hava bi an önce.
  12. Erkal COŞKUN

...Bıdı Bıdı...

@yusufbatirel Anlıyorum... İnsanın gecesi gündüzü karışınca isimleride karıştırıyor haliyle :) Bazen bende isterim aslında öyle gece yaşamayı ama bana ters tepiyor, sadece isimle yırtamıyorum. 5 gün kendime gelemiyorum :)
  13. Erkal COŞKUN

...Bıdı Bıdı...

@yusufbatirel Saatin geri kalmış :)
  14. Erkal COŞKUN

[Anket] CorelDRAW X6 ya geçiş yaptınız mı?

Yaptım, çokta memnunum.
  15. Erkal COŞKUN

Corel'de magnet

Evet bu en pratik yolu alışkanlığı olan için... Bende kullanıyorum gerektikçe.
  16. Erkal COŞKUN

Corel'de magnet

@Erkan Nehir Ben eğer çalışmada vektör yok bitmap var ise nasıl yapacağız dedim, sizde bana PNG diye birşey duydunuzmu dediniz? Yanlış yorumlamadım sanırım. Burada amacımız bilgi yarışına ya da çatışmasına girmek değil, soru soran arkadaşa sağlıklı açıklamalar yaparak yol gösterebilmek...
  17. Erkal COŞKUN

Corel'de magnet

@Erkan Nehir :) Evet tanışmışlığım var. Teşekkür ederim aydınlatıcı bilginiz için ama merak etmeden geçemeyeceğim... PNG yi nasıl create boundary yapıyorsunuz? Neticede Corel içine dışardan aldığımız her bitmap transparan olsun ya da olmasın kare ya da dikdörtgen formundadır. Bir de acaba...
  18. Erkal COŞKUN

Corel'de magnet

@Erkan Nehir Transparan olarak kesim şeklinde kaydetmek nasıl oluyor acaba? Eğer yine corel draw içinde power clip yapılmadı ise?
  19. Erkal COŞKUN

Corel'de magnet

Bazı sonuçlara ulaşmak için birden çok yol olabiliyor, bazısının işem sırası kısa, bazısında uzun... O yüzden bazen alışkanlıklar devreye giriyor, kişinin alıştığı yol daha kolay geliyor. Önemli olan hatasız doğru sonuca ulaşmak. Zaman zaman yöntemler arası fikir ayrılıkları oluşuyor bu...
  20. Erkal COŞKUN

...Bıdı Bıdı...

Benden de herkese günaydın...
Yukarı Alt