@susakgrafik
İllaki mac diyorsan 2500-3000 TL tutarında yeni imac alamassın. Alırsın da hala satılan bir eski dönemin 20-21" tn panelli (300 Tl ye benzerlerini aldığımız monitör paneli) modellerinden alırsın. (bir ihtmal daha eski imaclerden (tamamı beyaz olan) bulursan onlarında ekranları ips...
Arkadaşın eklediği resimde görülen align stroke sekmelerinden de herhangi birine işaretleyerek çizginizi içten, ortadan ve dışardan olmak üzere de hizalayabilirsiniz.
@yavuz94
Yavuz açıkca yazmak için bu kadar ayrıntıya girdim. İşler uzmanlaştıkca uzamanlık alanlarına ayrılır. Elbette her işi yapmaya kalkanlar da vardır ama bunların genelinin işleri kötüdür çalışanlarına hakkettiği emeği vermezler. Programlar üstünden gitmeye sakın kalkma programlar sadece...
Derslerde indesign bölümü olmadığı için videoyu buraya ekliyorum
İndesignde hazırlıktan, baskıya genel iş yolu
(bir tasarım yapıp, stillerimizi şablonlarımızı hazırlayıp, package ve pdf yapıyoruz) - 37 dakika
100mb/rarı açınca video olağan üstü boyuta ulaşıyor ama sorun yok izleyin:)...
@yavuz94
Yazdığınız 4 bölümden 2.si hariç teknik/tasarım bölümleri değil. Kısaca onlar için reklamcılığın teorisini, matematiğini öğreten bölümler diyebiliriz. Bugün reklamcıyım diyen birinin normalde okuması bölümler (reklamcı tabelacı demek değildir, reklamcılık; çok ciddi kültür birikimi...
@speedykuraf
Kesim payı için mi diyorsun aslında basım ve ciltleme şekline göre değişebilir standart 3 yada 5 mm'dir, iç tarafa pay vermiyorsun.
Bir matbaacına açıp sorsan iyi edersin.
@speedykuraf
Hocam öyle genel bir soru sormuşsunuzki cevaplamak çok çok zor.
Hocam öncelikle sana iş yolunu tarif edeyim gerisini yavaş yavaş öğren tek tek anlatmaya kalksak yer yetmez bize.
Öncelikle ebat - konu - sayfa sayısı - cilt biçimini göz önüne alarak bir tasarım ve mizanpaj...
Kadına bu yapılırmı yaw şakası bile kötü.
Ben efektin adına bittim, "uyuşturucu kullanmış ve dayak yemiş efekti":) fotoşopta filter menüsüne böyle bi tuş koyalım:)
@Seyit Ali Başer
Özellikle sağdaki standart görüntüsüne rağmen hoş olmuş. Soldaki amblem için önerim aynalama olsada yineleme, tekrar biraz olayı bozmuş başka bir işaretleme denesen çok daha iyi olur. Sağdaki içinse öneri olarak logotype'n içindeki registeredi dışarı alsan nasıl olur. Bu şekilde...
@kgiritli
Bu şekilde değilde örneğin google'a kartvizit ebat, antetli ebat, buklet zarf ebat şeklinde yazıp ararsan hep bir çok örnek görür hemde kullanabileceğin ebat aralıklarını tanımış olursun atıyorum kartvizit standart 5x8 cm diye bu ölçüde kullanmak zorunda değilsin. Belli bir limitte...
@jesus_s
Rectangle tool, diktörgen shape çizmeye yarar tabi onun dışında da mask gibi işlemlere yarar. Çizim yapacaksan brush ya da pen aracını kullan.
@Murat Güler
Merhaba hocam öncelikle birebir coreldeki gibi nesneyi seçip sadece onu exportlama seçeneği default olarak bulunmuyor. Ama adobe.com'a girip exchangeden kendinize uygun scriptleri yüklerseniz, script panelinden bu özellik aktif olur. export to psd, export to png scriptleri gibi...
Öncelikle desen benim işim değil ama önerimi sunmadan önce bu işin kesinlikle ama kesinlikle vektörel başlanıp sonlandırılması gerektiğini düşünüyorum. İş böylece hem daha hızlı, daha kaliteli ve daha yönetilebilir olacaktır.
fotoşopun bu tür durumlarda bize sunduğu temel iki araç var birisi...
@Kerim Öksüz
Tamamen doğru. Ama en azından dizideki türden ajanslar bazı konularda etik olmasa da profesyonel çalışıyorlar. İstanbul dışındaki reklam kuruluşlarının bir çoğu aynı dertten müzdarip tek farkla onların çok büyük bölümünde profesyonellikte yok. Hatta artık günümüzde reklamcı demek...
@erdogan.34
Erdoğan kardeş Windowun altında seperative previewden overprint dahil canlı olarak çalışma renklerini görebilirsin. edit/preferencesde /keyboard increment ayarını kaç yaparsan tek tıkta nesnen o kadar ilerler shifte basarsan yaklaşık 4 katı ile ilerler. O tür mask yok ai de...
Bence sevgili duayenlerimiz çokda farklı şeyler söylemiyor bu kadar sert olmak gereksiz gibi. Tabi işleyiş açısından sayın yongacıya hak vermemek olanaksız.
Hiç teknoloji merakım olmadığı halde pc ile uğraşa uğraşa artık tüm parçalarımı kendim alıp, biostan ayarlayıp, hızarttırırmı yaparak...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.