Normalde nasıl olurum soruları ilgimi çekmez. Ama benle aşağı yukarı aynı yollardan yürüyecek yetenekli bir arkadaş olduğunu anlayınca bende bir kaç şey yazayım dedim.
Öncelikle çizim yeteneğin, gözün, estetiğin olduğu çok belli. Ama bolca brush, vektör ve efektin arasında kaybolduğun da...
Ya iyi güzelde 2 sene dolmadan yeni sürümlerin çıkması pek hoş değil. Onun yerine sık güncelleme olmalı cs3 iyiydi ama bi sene geçti cs4 çıktı şimdide 1,5 sene dolmadan cs5 çıkıyor. Lisanslı kullananlar için zor bi durum. Adobe rakibi yokken çok güzel işler yapıyor hatta abartıyor ama işte yeni...
@Onur Kırtay
Evet çok önemli bir özellik siz kendiniz bulmuşsunuz ama ben yine de ekliyim. Eğer içeriğe göre pencereyi boyutlandıracaksanız. fit frame to content, eğer pencereye göre içeriği boyutlandıracaksanız, fit content to frame (yazılar için kullanılmaz).
Yazıları pencere (frame) ye göre...
Sunum hariç iş oldukça güzel. Tepeden gözüken bir cilalı ahşap üstünde duran çalışmaların yansıma yapmaları biraz fizik olayını aşmış:) Ve tabi ilk bakışta iş değil ahşap kaplama göze çarpıyor.
Sunumdaki sorun yüzünden işin hakkettiği değeri alamayabilir.
Siz üstadlara soruyorum..
1) Gerçekten imkansız mı bu yaştan sonra
2) Usta öğreticilik için kurslar lise mezunu alıyor mu?
Kafam öyle karıştı ki..
Üstad değilim ama uzun süredir bu işlerin içindeyim o yüzden bende negatif yönden sorunuzu cevaplayacağım.
1- Bu yaştan sonra imkansız diye bir şey...
Tabiki her ikisinin de memnuniyeti. Zaten genelde şikayet edilen kötü niyetli patronlar bu işte uzun süreli olamayacaklar bunu biliyoruz. Kültürsüz ve piyasayı iyi okuyamayan bir işveren reklamcılık gibi bir sektörde uzun süre kalması imkansızdır. Her şeyi ucuza getiremeyeceğiniz, ucuzlaştıkça...
Derste söylenmeyen bir şey var; aslında yapılan bir fotoşop hokus pokusu değil. Yapılan şey resmin üzerinden çizim yapmak. O yüzden ders anlaşılmaz duruyor nerdeyse herşeyi tek tek çizmiş öylede olmalı zaten ama benim kanattim bu tür şeyleri vektör programlarda yapmak daha mantıklıdır.
Bir de...
Erkan kardeşim ahh bi okuyabilsek, bir de anlayabilsek ne güzel olurdu dimi.
Orada şöyle demişim;
Sektörümüzde aslan payını alan istanbuldaki 100/200, Ankaradaki 10/15 işletmeyi hesaba katmazsanız, pc/corel kullanan eğitimsiz (tasarımdan bihaber) alaylıların yoğunlukta olduğu görürsünüz...
Esinlenme çalıntı değildir. Esinlenme pozitif yada negatif anlamda olabilir. Bir iş görürsün aynı yolu ben de izleyeyim dersin. Yada başka bir şey görürsün buradaki hataya düşmeyeyim dersin.
Esinlenme, insani anlamda yaratımın asıl karşılığıdır zaten. Esinlenmeden hiç bir şey yapamayız ister...
@Erkan_Nehir
Siz tek bir örnek gösterin. Seviye üstü demekle aslında abarttım çünkü bu anlamda istanbulda azami 100 Ankarada 10 kadar işyeri var. Diğer şehirlerde olduğuna dair bir şeye rastlamadım.Örneğin izmirde yok. En azından kendi çabalarıyla uğraşan bir kaç firma vardır elbet ama hiç biri...
@grafik_elif
Tasarımınız, çiziminiz gerçekten iyiyse hemen indesign yada quark öğrenin saydığınız 3 yazılımda yayıncılık dünyasında ana yazılımlar değildir. Hatta o yazılımlara hiç ihtiyacınız olmayabilir.
@tugkanajans
Dostum aradaki fark kalite. "Kalite", "Uzmanlık" her konuda olduğu gibi yazılım konusunda da çok önemli. Abi ben her işi yaparım felsefesiyle bu iş yürümez. Seviye üstü yerli yabancı hiç bir firma corel kullanmaz, kullanmayacaktır da.
@Ahmet ALTUN
Bir şeyler ekleme gereği duydum bu yolla strokeyi, patha çevirirsiniz. Stroke path olduğu için dolayısıylada fill'den (dolgudan ayrılır). Ama sonuç olarak 2 path elde edersiniz. Stroke ile nesneyi ayırmış olmazsınız çünkü artık elinizde stroke yoktur.
Stroke ile nesneyi ayırmak...
Hocam iyi hoş ama o açıklamanız olmasa çalışmaya bakan herhangi bir kişinin o anlamları çıkartması çok ama çok zor. Mesela otomotiv kelimesi geçtiği için o siyah bölümü direksiyonun alt kısmı olarak tanımlamıştım biraz zorlayarakta olsa. Ama açıklamayı okuduğumda öyle olmadığınız gördüm. Bu...
@sagat
Hocam logotype amblemle bütünleşmiş. Aksi olsa idare eder derdim ama buna bakan adamın tek mühendislik yazısını okuyup anlaması lazım ki aklında kalsın. Bu açıdan baktığımızda logonun en büyük logo olma özelliklerinden biri olan hatırlanma/akılda kalıcılık ve okunabilirlilik özellikleri...
Bende bu kadar bilgi üzerine tabelacı arkadaşlardan şunu istirham ediyorum; artık lütfen yazılara bevel efekt verip, altlarına da gölge atıp olabilecek en uyumsuz renkleri seçip işlerini sonlandırmasınlar. Cidden bir cadde de yürürken gözlerime inanamıyorum yapılan işleri görünce. Biraz dikkat...
@serbay
Ben cevap vereyim.
Bir kere zayıf sistem kesinlikle önermiyorum. Çünkü iyi donanımın farkı bir dar boğaz yaşandığında belli olur. Elinizden geldiğince limiti arttırın. Çünkü örneğin bir iş yaparken tam en sıkışık en yoğun zamanda program hataları, windows kilitlenmeleri yaşarsanız...
@halim
İllustratorde de basit bir şey bu ama sorunuzu o şekilde sormamışsınız.
Nesneyi seçin. object/flatten tranparencyi seçin çıkan tablodan sekmelerin hiç birini işaretlemeyin, işaretliyse işaretleri kaldırın. Preset high'da dursun, vektör/raster balansda vektör lehine %100'de dursun. (bu...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.