Arama sonuçları

1. Erkan Nehir

İyi Tasarımcı

@the xanax Aslında elbette 600 TL. en başta yasal bir maaş değil. Fakat malesef bazı firmalar "stajer" adı altında bu ücretleri vermekte. Kimse istemez fakat bu maaşa çalışacak "grafikerim" diyen birçok insan var. Ama benim önerim illa okulunu okumak istiyorum diyorsanız 4 yıllık düşünün.
  2. Erkan Nehir

Tipografi

@gezegen Kim Filiz Akın dedi ki? :confused:
  3. Erkan Nehir

Baskı Öncesi Görüşleriniz ?

@delicocuk Baskıda burada gördüğün tonlar çıkmayacaktır elbette. Hatta 11000 adet kartvizit de kendi aralarında farklılıklar gösterecektir. Bu nedenle kartvizit baskılarında elden geldiğinde net pantone renkler kullanıp degradeleri en aza indirmek gerekir. Tabii elinizde Mac veya birkaç yüz...
  4. Erkan Nehir

...Bıdı Bıdı...

Geçen gün düşünürken kafama takıldı... Aslında belki de çok kolay bir açıklaması vardır ama ben bulamadım. :) Araştırmadım da. Acaba ilk üretilen yazılım neydi? Sonuçta bir yazılım yapmak için başka bir yazılıma/uygulamaya ihtiyaç var. Fakat ortada hiçbir yazılım yokken nasıl oldu da ilk yazılım...
  5. Erkan Nehir

İyi Tasarımcı

@the xanax Net bir cevap istiyorsunuz fakat özellikler pek net değil. :) İyi ve orta dereceler nedir? Neye göre iyi neye göre orta? Tecrübeler nedir? Fotoğraf çekimi yapan ama fotoğraf bilgisi ne? Ne tür konularda uzman veya amatör? İstanbul mu, Eskişehir mi, Ankara mı? Tüm bunların yanısıra bu...
  6. Erkan Nehir

Birkaç deneme

Yeni aldığım makine ile çektiğim birkaç deneme. Amatörce ilgilendiğim için fazla pahalı bir makine almadım şimdilik. Hatalarım ve yapmam gerekenler ile ilgili yorumları beklerim. Fuji Finepix HS25
  7. Erkan Nehir

Dekupe hakkında

Önceki sürümlerde extract tool vardı ama yeni sürümlerde bu plugin yok nedense. Belki manuel olarak eklenebiliyordur. Bunun dışında "selection tool" ile nesneyi seçip arka kısmı ayırmak da mümkün ama extract gibi detaylı olmayabiliyor.
  8. Erkan Nehir

Gezegen Çalışmam

Emeğinize sağlık. İlave olarak bir göktaşı çarpması vs gibi efektlerle süslenebilir gibi.
  9. Erkan Nehir

Logo çalışması

@Osman Sudaş "Beğenilen çalışmanın sahibiyle ileriye dönük profesyonel çalışmalar gerçekleştirilecektir." Grafiker tavlama sanatı... :)
  10. Erkan Nehir

Gıda Ürünleri Pazarlama Logosu

@süme Kişisel olarak kimseye atar yapma veya saldırma yok. Sadece bir öneri tartışılıyor :) İlan içerisinde zaten sizinle iletişime geçen arkadaşlar var. Bir değerlendirme yaparak sonuca ulaşabilirsiniz.
  11. Erkan Nehir

@meleklersehri Forumda yeni olduğunuz anlaşılıyor... Burada ilan veren firmaların veya kişilerin %80'i fiyatların farkında "değiller"... Malesef... Grafikerler.org bir firma ilan vermiyor diye stratejisini değiştirecek bir forum değildir ve ilan sayfasına bakan grafiker veya işverenler sayesinde...
  12. Erkan Nehir

Ufuk çizgisi ile ufuk noktalarını bulmak, saptamak

@gezegen Rica ederim. Kolay gelsin.
  13. Erkan Nehir

@gezegen Aslında referans aldığım "Yalak" değil, evin zeminiydi. Ama farketmez. Sonuçta açılar aynı. Değişen birşey yok. Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi, resim sanatında ufuk çizgisi "varsayımsal" bir olaydır. Peki nedir bu varsayımsallık? Müzikle ilgilenen kişilere ve bu dalda iyi...
  14. Erkan Nehir

Fakir Elektrikli Ev Aletleri 80. Yıl Logo Tasarımı Yarışması

İlk 3 seçilecek denmiş. İlk 2 seçilmiş ve her 2 logo da birbirinin kopyası sanki.... Logo ingilizce yada ingilizce+almanca olmalı denmiş. 2. seçilen logo Türkçe yapılmış... Ne diyelim... Hayırlı uğurlu olsun... SONUÇLAR
  15. Erkan Nehir

@gezegen İlk önce ufuk çizgisini tanımlamak lazım. Genel olarak en basit anlatımla, bir düzlemde gök ve yerin birleştiği en uç noktaya ufuk noktası/ufuk çizgisi denir. Tabii bunu görmek düz yüzeyler için çok daha kolay. Ben bir ressam olarak bu resme baktığımda "şurada olmalı" diyebilirim. Fakat...
  16. Erkan Nehir

Afiş Çalışması

@ohaok Görünüşe göre okunmuş :)
  17. Erkan Nehir

@meleklersehri Grafikerler.org'un işveren ilanlarına bağlı bir işleyiş tarzı yok zaten. İlan veren kişi bulma kaygısı olduğunu da sanmıyorum. Asıl amaç grafik tasarım adına paylaşım. Varsın ücret ödemek istemeyen ilan vermesin bence :)
  18. Erkan Nehir

Bu Resimler PhotoShoplamı Yapılmıştır ?

Diğer birçok programla da olabileceği gibi, ben fikir vermesi ve olayın mantığını anlamanız bakımından küçük bir örnek hazırladım. (Corel Draw) İlk önce seçtiğim görseli siyah beyaz (gray scale) hale getirdim. Daha sonra görsel eninde bir dikdörtgen çizerek bunu gerekli sayıda görsel üzerine...
  19. Erkan Nehir

Afiş Çalışması

@Kamer Sis Tasarım ve tipografi hakkında biraz araştırma yapmanızı öneririm...
  20. Erkan Nehir

@Erkal ÇOŞKUN Sembolik de olsa işveren ilanlarının ücretli olması gerektiğini düşünüyorum. Böylece en azından ciddi kişiler rağbet eder ve parasını verdiği için ilanını kontrol etme gereği duyar. Benim görüşüm tabii :)
Yukarı Alt