coreldraw da soru ve sorunlarınızı burada cevaplayalım..

Durum
Konu kapatılmıştır.
Kayıt
21 Haziran 2008
Mesaj
149
Tepki
4
@Melek Kaya

CorelDRAW programında JPEG olarak kayıt yapamazsınız, sadece export edebilirsiniz. (Kayıt ve Export farklıdır.) Export ile JPEG formatına dönüştürdüyseniz, CDR formatında hala kayıtlarınızda vardır. Şayet JPEG olarak export edip, orjinal çalışma dosyasını sildiyseniz tekrar cdr formatına dönüştüremezsiniz. JPEG halini CorelDRAW'a raster görüntü olarak import edebilirsiniz ki bu da sıkıntı çekmenize yolaçar...
 

Melek Kaya

Üye
Kayıt
23 Ocak 2009
Mesaj
111
Tepki
0
Tüm cevaplara teşekkür ederim.
Bir soru daha, corelin kendi içerisinde bulunan clipartlara tools-scrapbook yolundan ulaşabileceğimi okudum bir yerde fakat benim tool menümde scrapbook yok sanırım :confused:bulamıyorum,muhtemelen ben ulaşamıyorum,yol gösterir misiniz bana?
 
Kayıt
5 Ocak 2009
Mesaj
1
Tepki
0
Corel Drawx4'yu yukleyeli 2 hafta oldu gayet iyi gorunuyor su asamada, tek bir sorunum var thumbnails... kaydetigim dosyayi gormek istiyorum corel draw12'de oldugu gibi... yardimci olursaniz sevinirim....
 
Kayıt
23 Eylül 2008
Mesaj
13
Tepki
0
corel x3 ü laptopuma yükledim fakat açılmadı sorun ne olabilir sizce? ingilizce halini göndersem yardımcı olabilirmisiniz?
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Barış bey ne gibi sorunla karşılaştığınızı bildirirseniz umarım bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olacaklardır
 

Ali Andac

Üye
Kayıt
10 Ekim 2008
Mesaj
11
Tepki
0
arkadaşlar merhaba benim bi sorunum var nolur yardım edin benim corel sıkıntım font yüklemiştim sonra bi yazı yadığım zmn yzılarda mesal g d değişik oluyo başka yazı karakteri olduğu değişiyo ama sıktım yazı karakteri seçmeden gızıklı yapıyo
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
@Barış İlyasoğlu

Sayın Barış İlyasoğlu,

Yaşadığınız sorunla alakalı bir hata mesajı aldıysanız eğer buradan yazmanızda fayda var. size daha sağlıklı yardımcı olabiliriz.

@Ali Andac

Sayın Ali Andac,

Corel belleğinde sizin için daima standart bir yazı karakteri tutar. Tıpkı diğer tüm yazılımlarda olduğu gibi. Bu yazı karakterini değiştirmek isterseniz öncelikle Window menüsünden Toolbar seçeneğinin altındaki TEXT yazan yeri işaretleyerek Text Toolbarı aktif hale getirin.

Bu işlemden sonra gelen TEXT Toolbardan istediğiniz yazı karakterini seçtiğinizde karşınıza bir uyarı penceresi çıkacaktır. Size uygun seçenekleri işaretledikten sonra OK tıklayınız.

Yaptığınız yazı karakteri değişikliğinin kalıcı olması için Tools/Options (Ctrl+j) menüsü açın. Document menüsü altındaki Save options as defaults for new documents seçeneğini işaretleyin ve OK tuşuna basın. Corel'i bundan sonraki her açışınızda otomatik kullanacağınız font seçtiğiniz fonttur.

Saygılarımla.
 
Kayıt
5 Mart 2009
Mesaj
1
Tepki
0
selamlar ,Corel programınin acemisiyim lazer kesim yaptırmak amacıyla yaptığım çizimleri corel x4 ile genelliklede 3-point curve aracını kulanarak çizdim.Anahrtarlık modelleri ve 70-80 adet çizim var. çizimlerimi SICAM isimli lazer programına aktarma sorunum var .Bilgisi olan arkadaşlarla görüşmeliyim. Lütfen yardımcı olunuz
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt