grafiker olmak???

barisow

Üye
Kayıt
11 Mart 2009
Mesaj
23
Tepki
0
Teşekkür ederim. Size hocam dememin sebebi : bir ortamda yol gösterici olak hocaların görülmesidir. Hocalıgı tek bir alanda düşünmemek gerektigini savunuyorum. ve yazılarınızdan takip ettigim kadarıyla da bence siz yol göstericisiniz. Saygılarımla....
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@barisow

Teşekkür ederim, ama herkes sizin gibi düşünmüyor. Bir başka siteden kovuldum, buna ne diyeceksiniz?
 
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
465
Tepki
5
@farukcagla
İnsanların duymak istemediklerini yüzlerine söylüyorsunuzdur belki... diyeceğim... Doğrusuda budur bence, bir kimse doğru bildiğini başkalarına hoş görünmek adına eğip bükmemeli zaten... Hatalarını duymaya tahammülü olmayan kimselerle de irtibatı kopardığınız iyi olmuş...
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@Burak Güzey

Olgun kişinin dostluğunu kazanmak istersen onu eleştir, cahil kişinin düşmanlığını kazanmak istersen onu eleştir. (Çin Atasözü)
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@barisow


Ben bir üniversitede ders veriyordum zaten. Yalnız her yıl veya her sömestr tercih etmiyorlar. Doktora , doçentlik veya profesörlük istiyorlar. Malı doçentler veya prof.lar götürüyorlar.

Öyle bir zihniyet var ki bizim üniversitelerde; Pablo Picasso ile Salvador Dali mezarından çıkıp gelse, bizim fakültelere hocalık için başvursa doktoraları yok diye almazlar.

İlla isimlerinin önünde Prof. Pablo Picasso, Doç. Dr. Salvador Dali gibi ünvanlar olacak.

Bir de çizgi film bölüm başkanları inşaat mühendisi, sinema ve TV bölüm başkanı siyasal bilimlerde doktora yapmış kişilerden oluyor bizde.

Sonra da fakülte mezunu grafiker niye program bilmiyor diye veya piyasadaki mac operatörü niye tasarım bilmiyor diye eleştiriyoruz.

Deveye sormuşlar neden boynun eğri? diye...

Deve ne demiş?
 

barisow

Üye
Kayıt
11 Mart 2009
Mesaj
23
Tepki
0
Sonuna Kadar destekliyorum sizi. Sanki üniversitelerde ögretmen kıtlıgı var. Bir çok ilgisi alakası olmayan derslere de aynı hocalar giriyor. Her yıl milyonlarca mezun olan insan var. Bunlardan birtanesi dahi olsun çıkıp bi ögretmenlik yapamaz mı kardeşim. Sürekli aynı ögretmenler. Buna bir çözüm. Yoksa durum vahimm :S
 

prenses

Üye
Kayıt
22 Nisan 2009
Mesaj
1
Tepki
0
Faruk hocam,selamlar bilgilerinizden dolayı da çok teşekkür ediyorum.İnsanlara yararlı bilgiler veriyorsunuz ben çok memnunum verdiğiniz bilgilerden dolayı.benim bir sorum olacak size bende 2003 yılında özel kursa gittim Desinatör olmak istiyordum.Dediğiniz gibi kursta sadece program gösteriliyor.Malzeme konuyor yani ama bunu kullanmak ta bize kalıyor yani çalışarak kendini yetiştiriyorsun.Ama ben desinatör olarak kalmak istemiyorum yani dışa açılmak tasarımlar yapmak istiyorum.Grafik tasarıma çok büyük merakım var kendim kopya üzerinde desen çizmektense kendimden bişeyler katmak istiyorum yani.Kendim üretmek istiyorum bişeyleri.Bunun için ne yapmam gerekiyor nasıl bir eğitim almam gerekiyor.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@prenses

Tasarımı iyi bilen bir hocadan özel grafik tasarım dersleri alacaksınız.
 
Yukarı Alt