Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

Durum
Konu kapatılmıştır.
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Sayın Ongun Akın, merhaba.

Eğer projedeki channel'lar, özel renk ayrımı için yapılmış ve bunların herbirine ait path (yol) var ise, o zaman bu path'leri Illustrator'a atarak burada da renk ayrımını yapabilirsiniz. Veya projeye devam edebilirsiniz.

T.Ö.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
@sevmedeli

Tabii ki yardımcı olmak isterim.

Öncelikle, muhtemelen bir başka vektörel program biliyorsunuz... ve artık Illustrator'e başlamak istediğinizi varsayıyorum.
Bu durumda, temel çizim modellerinden başlayabilirsiniz. Örneğin ben, öğrencilerime önce "su bardağı" çizimi ile başlatıyorum. Su bardağı, temel olarak düz çizgilerden oluştuğu için rahatlıkla çizilebilir bir nesnedir. Fakat, bu nesne simetrik olduğu, yani, bardağın dikey olarak kesildiği zaman eşit olarak iki parçaya ayrıldığı için bu iki eşit parçayı çizmek çok zordur. Açıları tutturmak sıkıntılıdır. O zaman, bardağın dikey olarak yalnızca bir yarısını çizin, sonra bunu aynalayarak çoğaltın. tam karşısına getirdiğiniz zaman bu iki yarım bardağı kaynak yaparak düzgün bir su bardağı yapın.
Bunu yapabildiyseniz, epeyce bir yol almışsınız demektir. Artık çay bardağı gibi oval yüzeyleri olan bir nesneye başlayabilirsiniz.
Bütün bu dediklerimi yapabilmeniz için aşağıdaki kavramların Illustrator'de ne anlama geldiğini araştırın.

Path,
Pen tool,
Bezier path,
Reflect tool,
Transform,
Move,
Pathfinder panel,
Unite.

Sorularınızın yanıtları için bizden ayrılmayın..

Kolay gelsin, başarılar.

Tuncer ÖZKAN
 
Kayıt
19 Şubat 2012
Mesaj
3
Tepki
0
alpha kanalını illustratore aktaramıyoruz o konu anlaşılmıştır ama path' ler aktarılabiliyor peki photoshop ta her renk kanalında ayrı ayrı şu işlemi yapsam : aynı renk alanları seçerek path options dan make to path le seçili alanı path haline getirsem ki bir renk alanı path haline gelmiş oluyo o zaman onu illustrator e atıp içini doldursam ve illustrator de bir layer haline getirsem o dosyayı saveledikten sonra diğer renkler içinde o işlemi uygulasam ardından yeni bir çalışma alanı açıp o dosyaları 'place' komutuyla bir araya getirsem ve illustratorde her bir rengin farklı bir layer a ayrıldığı bir çalışma elde etsem ?
ya da aynı şekilde photoshop ta kanalların ayrı ayrı path'lerini aldıktan sonra image size i düşürüp o pathleri de yine photoshopta tekrar seçili alan haline getirip illustratore geçmeden yine photoshopta içerini doldurarak tekrar çalışsam ve çözünürlüğü düşük ve blurlu olmayan bir çalışma elde etsem (layerlar halinde) modu rgb yapıp illustratörde açılabilecek hale getirsem .. ya da bu benim işim değil ben desen tasarımcısıyım çalışın uleyn işiniz ne mi desem ... ama sonuç olarak bir alpha kanalı illustratore aktarılamıyor değilmi bu kesin yani bunun bi yolu yok

evet ne bir cevap ne bir öneri hiç birşey yok ... biri de çıkıp be adam o renk kanallarını bitmap'le öyle at illustratore demedi ... uğraş ara tara en sonunda öle oluomuş meğerse de ben bilmiodum bunu bu durumda iki şey sözkonusu :
illustrator sorularınızı bu başlığın altında toplayalım demişler bizi buraya yönlendirmişler ... bi soru sormuşum yeterli bir cevap alamamışım ... özel mesaj gondermek istemişim lakin özel mesajlara cevap verilemiyormuş bekle bekle bişey yazan yok eee ben buraya bilgilendirilmek amacıyla geliyorum soru soruyorum cevap yok .. o zaman ;
1 - programın temel konuları dışında kalan sorulara cevap verecek kimse yok ki eğer öleyse bu forum sitesi bir işe yaramıyor demektir ...
2 - gerekli cevapları verebilecek kimseler olmasına karşın paylaşım kıtlığının olması ki o durumda da bu forum yine bir işe yaramaz ... bu da 'eleştiri' olarak alınsın
 

tihs

Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
10
Tepki
0
Merhabalar, biraz önce illustrator'de çalışıyordum, bir arkadaşım için resim yapıyordum yaklaşık 2bucuk 3 saattir ve akılsız kafam, hiç save etmek aklıma gelmemişti, ve sonra çizdiğim resmi photoshop'a aktarmak için save edeyim dedim ve program hata verdi, sonra da kapandı... Resmim sonsuza kadar yok oldu değil mi ? :( kapanmadan önce print screen ile ekran görüntüsü aldım,

 

siyamum

Üye
Kayıt
5 Aralık 2010
Mesaj
1
Tepki
0
Merhabalar...

Bi ödev yapıyorum png resmi illustratore attğımda arka plan rengi beyaz ben sadece objeyi istiyorum arka plan saydam olsun nasıl yapabilirim?
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@siyamum


PNG resimi İllustrator çalışma sayfasına aldığında arkası beyaz görünür, fakat export ettiğin zaman seçeneklerden tranparent derseniz yine saydam kayıt edebilirsiniz.
 

ftm

Üye
Kayıt
6 Mart 2012
Mesaj
1
Tepki
0
mrhba ıllustrator programınıı nerden indirebilirim sağlm bi link verrirseniz iki gündürr adam gibi bi sitedee bulamadım teseekkürr ederrim
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@ftm

Sitede lisanslı program, crack/seriallerini dağıtmak ve istemek kesinlikle yasaktır. Adobe sitesinden 30 günlük trial programı indirip kullanabilirsiniz.
 

Naff

Üye
Kayıt
10 Mart 2012
Mesaj
1
Tepki
0
Merhabalar;

İllustrator yazılan bir text içerğini photoshopa aktarma yaptığımda (copy-paste) photosopta bu yazılar pixelli görünüyor. Cs 5.5 kullanıyorum.

pixelli görünmemesi gerekiyor önceki kullandığım sürümde böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bunun bir çözümü varmıdır yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler
 

onureroguz

Üye
Kayıt
30 Kasım 2010
Mesaj
114
Tepki
7
Illustrator kullanıcıysanız sizin de başına gelmiş olabilir. Katalog, dergi gibi işlerde resim ebadı büyük bir boyuta ulaştığı zaman mesela; 50 mb gibi 5 adet resim var. Resim çağırınca veya kayıt yaparken sıkıntı yaratıyor iş çalışılmaz bir hale kadar gelebiliyor. Hatta şu şekilde bir uyarı veriyor : THE FİLE İS NOT READABLE.

Yardımlarınızı bekliyorum. Yarın öbür gün bu sıkıntının sizde de çıkmaması için !
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt