ps de çalışır iken net siyah görmek için CMYK 50-50-50-100 değerlerini kullanabilirsiniz. Fakat bu renk tonları ile matbaaya iş gönderemezsiniz ama dijitale gönderiyorsanız zaten yapmanız gereken şey budur.
@züliş123
Desen işleri desinatörlerin uzmanlık alanı Yasemin Hanım alanınızda cevapsız konu var :)
Sadece bu iş için kullanılan programlar var mıdır bilemiyorum ama sanırım corel draw ile illustrator yaygın kullanılan programlar olsa gerek
yinede en sağlıklı cevabı desinatör...
noktalarını açamadım ne demek anlamadım açıkçası? biraz daha anlaşılır şekilde söylerseniz yada ekran görüntüsü ile sorunu gösterirseniz yardımcı olmaya çalışırız
genel olarak bence çok başarılı kerim bey ancak gözünüzden kaçan birkaç ufak tefek ayrıntı gördüm
birincisi bazı ögeleri sarı bantın altında bırakırken ki bence doğrusu bu bazılarını mavinin altında bırakmışsınız.
bir ikincisi şu en üsteki çiftçinin eline yerleştirdiğiniz saman sanırım yada...
@Burak Güzey
4 metrelik baskıdan bahsediyoruz burada 4000 mm yani az değil olacağı o 50-75 dpi arası işte. hiçbir dijital baskı merkezi bu ölüçüleri 200 dpi da basmaz zaten basamazda 4 metre için 5 saat bekler yoksa
bu büyüklükte ve dijitalde baskılacak bir çalışma için maksimum 50-75 dpi derğerler vermen yetecektir ve dilediğin formatta kaydedebilirsin. 300 dpi yapmak sadece seni yavaşlatır baskı merkezine gittiğinde oradaki grafikerlin ilk işi senin çalışmanı 50 dpi a düşürmek olur. Large demesinin nedeni...
jpeg lerin daha sağlıklı vektörele döndükleri konusunda benim bir duyumum yada bilgim yok. elimizde varmı diye bahsettiğin program corel X5 ise eğer
Free Trials - Home
yukarıdaki adresten deneme sürümünü indirebilirsin
henüz başlangıç düzeyinde bildiğinizi varsayarak ona göre birkaç ufak eleştiri yapmak istiyorum. tasarım dünyasında iyi olmanın sırrı bana sorarsanız ayrıntılarda gizli. örneğin sizin tasarımınızda yapabileceğiniz ancak yapmadığınız şeyler gibi mesela şarap şişesinin üstündeki etiketi yamuk...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.