Arama sonuçları

1. GürhanErkal

export edince çözünürlük sorunu çıktı

@kahramu Hocam export de, çıkan panelde setup isimli bir tuş olacak ona bas. Çözünürlük ve antialias bilgisini istediğin gibi gir. Eğer bunu yapmazsan 72 ppi, 2x olarak jpeg verir. Buradan istediğin ayarı yaparak çıktı verebilirsin.
  2. GürhanErkal

InDesingde yazıcıya nasıl yazdırabilirim

@akarzade Hocam sorunuzu pek anlayamadım sadece yazdır demeniz yeter normal şartlarda hatta direkt yazıcıya yollayacaksan PDF yapmana bile gerek yok. Ters emülsiyon alacaksan yazıcıda bu özellik yoksa direk sayfayı ters çevirip (aynala) bastır. Birde ulusal boyutla ne kastediyorsunuz 55 x 37...
  3. GürhanErkal

Content aware (içerik farkındalığı) CS4' de mevcut

@Ahmet ALTUN Hypercam isimli garip bi capture yazılımı kullanıyorum. Bu yazılımın bir özelliği nedensiz yere çıktıları çok büyük oranda verirken, onları sıkıştırdığınızda bir o kadar küçülüyor.
  4. GürhanErkal

Content aware (içerik farkındalığı) CS4' de mevcut

CS4 deki content aware özelliğini kısaca anlattım. Daha önce değinilmiş ama kısa bir video hatırlatma Cs5'den önce iyi olur. http://www.sendspace.com/file/fx5uc2
  5. GürhanErkal

Recolor Artwork

İllustratordeki cs3 den beri mevcut olan renklendirmeyi özellikle renk düzenlemesini müthiş kolaylaştıran bir özelliğini kısaca anlattım. http://www.sendspace.com/file/kqk131
  6. GürhanErkal

"Windows Mac'ten daha sağlam"

Bu zaten bilinen bir gerçekti. Açıklamaya bile gerek yok. Mac os'un güvenlik konusunda çok zaafı olduğu bilinen bir şey ama sistem unix temelli olduğu için çoluk çocuk kurculayamıyor. Daha ciddi hackerler ise çok az kullanıcısı olan bir sistemle de uğraşmıyorlar.
  7. GürhanErkal

Indesign diğer programlar ile dosya alışveriş dersleri

Arkadaşlar 2 ayrı ders hazırladım. video derslerde acelecilikten ufak tefek hatalar olursa affola Kolay gelsin ID ofis dosyaları import ve ayarları; http://www.sendspace.com/file/f8um5a ID illustrator ve Photoshop dosya alışverişi : http://www.sendspace.com/file/8ripc0
  8. GürhanErkal

Türk malı !

Genel olarak eleştirinize(yazıya) katılmakla birlikte, tv yapımlarının illa mesaj ve doğru mesaj taşımaları gerektiğine katılmıyorum. Ahlak konusuna hiç katılmıyorum. En başta diziler ve onların yapımcılarının bana verecekleri bir ahlak dersine, didaktik önermelere hiç ihtiyacım yok. Bu da...
  9. GürhanErkal

Indesign dosyalarını tek Indd Dosyası altında birleştirme

@Erkan EŞME Hocam indesign kullanmanın nedenlerinden biride bu anlattığınız sorunlara bire bir çözüm sunmasıdır. Yani bir dergi çalışması sırasında zaten konuların sayfaların yerinin değişmemesi düşünülemez. Bunun için dökümanınızı parçalamanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken yeri değişecek...
  10. GürhanErkal

Grafik Tasarımcı nedir? Tanımını yapabilirim diyen buyursun...

Evet son mesaja katılıyorum. Grafik tasarımcı, bir ürün veya hizmeti, sanat/tasarım kuralları ve ticari kurallar dahilinde doğru mesajla, doğru hedefe iletebilen bir icracıdır. Ne tanım oldu:)
  11. GürhanErkal

ai dosyalarını diğer grafik programlarına atmak

@kahramu Hocam sorduğum soruyu keşke yanıtlasaydınız. Bu tür sorular sorarken hangi sürümlerde çalıştığınızı, bu hatayı her dosyada tekrarlayıp tekrarlamadığını belirtseydiniz daha iyi yardımcı olurduk. Ben genel olarak yardımcı olmaya çalışacağım, corel ve freehand, illustrator dosyasının...
  12. GürhanErkal

Gazete Çalışmalarım İçin Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Gazetelerin genel görünüşü iyi fakat dikkatli bakıldığında sütun ve grid sistemini pek umursamadığın görülüyor. Boşluklar ve çerçeveler arası mesafeler çok dağınık ve orantısız. Özellikle başlıklardaki font seçimi ve tipografik yerleşime dikkat etmen gerekiyor. Satır başı verdiğin bazı...
  13. GürhanErkal

Corel ile yapılan işler Illustrator ile yapılırmı

Çok sayfalı, çok görselli baskıya yönelik işler için ai değil, indesign kullanılmalıdır. Indesign ters geliyorsa Quark kullanılabilir. Ai bir çizim-illustrasyon programıdır. Peki istesek yapamazmıyız alasını yaparsınız. Ama gereksiz yere hem kendinizi hemde makinanızı kasmış olursunuz...
  14. GürhanErkal

Windows XP'nin sonu geldi!

Yani 10 sene oldu artık kalksın bence de. Ben yazdan beri windows 7 kullanıyorum hiç bir konuda üzmedi beni her yöndende xp'den üstün ve hızlı. Alışkanlıkları bir kenara atmanın vakti gelmiştir artık. Windows 7 sayesinde biraz microsoft iğretisinden kurtuldum. Xp ile çalışmak bana hep azap...
  15. GürhanErkal

Metin yazarları sanatçı mıdır?

Ben de dediklerinize aynen katılıyorum. Zaten durum öyle. Ama iki makina, üç masa ile iş yeri kuranlar keşke en azından grafik tasarım ofisi olsalar. O işleri hakkıyla yapsalar. Birde reklam ajanslığı ve tasarım ofislerini bir arada düşünürsek sırası ile; (Kendi bilgilerimi sınamak için vede...
  16. GürhanErkal

Renklendirme nasıl yapılır..

Aslında fulya bu işin illustratordeki standart yolu özellikle böyle işlerde edit/edit colors sekmesi altında göreceğiniz "recolor artworks" başta olmak üzere çıkan seçeneklerdir. Basit bir çözüm için şeklinizi seçin edit/edit colors/"recolor artwork" seçeneği tıklayın çıkan panelde edit...
  17. GürhanErkal

Metin yazarları sanatçı mıdır?

Bu grafik ve açıklamaya göre 2 bilgisayar ve 3 masadan oluşan işyerlerini nasıl isimlendirmemiz icap ediyor?
  18. GürhanErkal

Grafiker Olmak İstiyorum..

Güzel sanatlara hazırlık kurslarını araştır. Sakın program kursları ile karıştırma ama. Özellikle gsf hocalarının birebir ilişkileri olan kursları, atölyeleri incele.
  19. GürhanErkal

Crep Rock Grubu Logo Çalışması

Hocam açık olmak gerekirse çalışman logo olamamış, İlla faxdan geçmeli logo dediğin demesem de transparan ve import edilmiş görsellerle oluşan bir çalışma bu. Ayırıcılığı yok zeminden bağımsız düşünülemez bir yapıda. İnternetten örneklere bakıp sil baştan yapman daha doğru olacak kanaatindeyim...
  20. GürhanErkal

BAZI ÇALIŞMALARIM (Afiş, Logo, Reklam, T-Shirt)

Dün nasıl tasarımcı olurum yazınıza yorum yazmıştım. Burdaki çalışmaların genel hataları var o yüzden genel değerlendirme yapmak yeterli olur. Nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama çalışmalar uzaktan güzel görünürken yakından inceleyince büyük hatalar ortaya çıkıyor. En temel sorununuz tipografi...
Yukarı Alt