Arama sonuçları

1. Erkan Nehir

T-Shirt tasarlamak için CMYK modda erişilememzlik

Çalışmayı rgb olarak tamamladıktan sonra CMYK olarak kaydedebilirsiniz eğer CMYK istiyorlarsa.
  2. Erkan Nehir

Logo Yapmanın "Önemli Noktatarı".

Özür dilenecek bir durum yok. :) Yanlışlar olacak ki doğruları bulalım. Forumda logo konularında açılmış diğer sabit konuları inceleyebilirsiniz.
  3. Erkan Nehir

Eğer bir paylaşımın altına imza atmışsanız o paylaşım size aittir. Her ne olursa olsun. Kimse kimseye katılmak zorunda değildir. Bu gayet doğal. Bunda yanlış birşey yok. Fakat paylaşım yaptıktan sonra ben böyle düşünmüyorum demek biraz tuhaf olur. Ayrıca yaptığınız paylaşım fikir beyan...
  4. Erkan Nehir

Herkes fikirlerini sunmakta özgürdür belirli sınırların dışına taşmadığı sürece. Silinecek bir durum yok. Yapılan yorumlarda zaten işin doğrusunu açıklamak yönünde. Açık kalması daha iyi.
  5. Erkan Nehir

@Bulut Mashar Kimisine göre domates kırmızı kimisine göre mavi değildir. Domates kırmızıdır...
  6. Erkan Nehir

@Bulut Mashar Siz fikir olarak onaylamadığınız veya hiç okumadığınız bir yazıyı paylaştınız o halde öylemi?
  7. Erkan Nehir

Kendine güvenen çılgın grafiker arkadaşları arıyoruz. Dolgun ücret!

@ressambdrm Peki freelance grafiker arıyoruz diyerek daha sonra şirketinize çağırdığınız fakat "freelance" olduğu içi gelemeyecek arkadaşlarla yolumuz buraya kadarmış diyerek yolunuzu ayırmak daha mı doğru? O halde ucu açık ve belirsiz bir teklif... Misal ben freelance bir grafikerim...
  8. Erkan Nehir

@ressambdrm Teşekkürler. Cevabımı aldım. Sanırım "freelance" ne demek tam olarak bilmiyorsunuz. Freelance çalışan bir kişi bir firma bünyesinde çalışmak isteseydi zaten ismi "freelance çalışan" olmazdı. Bol şanslar dilerim.
  9. Erkan Nehir

@ressambdrm Freelance çalışan birisi neden Kazakistan'daki şirketinize çalışmaya gelsin?
  10. Erkan Nehir

@ressambdrm İyi bayramlar. Sıradışı demişsiniz fakat saydığınız alanlar gayet sıradan her bilgisayar/grafik/web uzmanının yaptığı şeyler. Ayrıca birşey daha. Freelance ne demek tam olarak biliyor musunuz acaba?
  11. Erkan Nehir

Flash' da Karikatür Çizimi;

Günümüzde artık kağıda çizip taramak ve bilgisayara atıp tekrar çizmek pek kalmadı. Tablet en uygunu, en pratiği ve olması gerekeni.
  12. Erkan Nehir

Güzel tasarım siteleri

@Grafiker_Muhammed Çok ilginç bir tespitte bulunmuşsunuz... Verilen sitelerin hemen hemen hepsi birçok profesyonel tasarımcının üye olduğu ve faydalandığı siteler. Ayrıca "UZMAN" bir grafikerin photoshop kullanmaya "SHOP YAPMA" demesi de daha bir ilginç olmuş... Ki ayrıca grafik tasarım...
  13. Erkan Nehir

Steve Jobs öldüğünde yapmıştım anısına

Güzel çalışma. Emeğine sağlık. Fakat bir konu var. Biz dahil dünyadaki büyük bir kesim acaba 1 sene öncesine kadar tanıyor muydu Steve Jobs'u. Hastalığı sebebi ile son yıllarda projelere daha ağırlık verip yeni ürünleri peşpeşe çıkartmasa belki de kimse bilmeyecekti. Acaba Apple ürünlerini...
  14. Erkan Nehir

Arkadaslar,10 metreye 4 metrelik psd formatta iş nasıl basılır?lutfen yardım.

@grafi-yasar Evet gördüğün gibi boyut zaten büyümüş. 100 cm nin 300 dpi olması sonucu pek etkilemez. sadece boyutu büyütür. Eğer görseller kaliteli ise 1000 cm yi 50 dpi bile kurtatır. 300 dpi çözünürlük ancak gazete, dergi, broşür, afiş vs tarzı işlerde uygulanabilir. Fakat 50 dpi...
  15. Erkan Nehir

1 ayda grafiker

Tüm yerinde ve kriter bazındaki tespitlere ilave olarak, mantık çerçevesinde bu işi (Grafik Tasarım) hiç bilmeyen bir vatandaş gözü ile ve bambaşka bir açıdan bakarsak; Her işte olduğu gibi "Ben Oldum ve Ben Buyum" diyebilmek için o işte uzmanlaşmak gerekir. Bir ay ortalama 30 gün olduğuna...
  16. Erkan Nehir

Arkadaslar,10 metreye 4 metrelik psd formatta iş nasıl basılır?lutfen yardım.

10 metreye 4 metrelik bir işi 300 Dpi CMYK yaptıgın zaman o işin boyutu birkaç GB'ı bulacaktır. (Tabii üzerinde görsel var ise) Bunu da basmak saatler sürer. Tabii makine kabul ederse.Eğer işin hazırlanmış boyutu 10 x 4 mt ise 96 dpi bile yeterli olur. Kaydederken de zorlanmazsın. Tiff olarak...
  17. Erkan Nehir

Vista Fleyr / El ilanı

Renkler biraz cansız gibi yiecek sektörü tanıtımına göre. Bir de fontlar. Güzel fontlar fakat pek uymamış formata. Yani daha yumuşak heyecanlı fontlar olabilirdi. Ve menü label'ları renk isimlerine göre renklendirilebilirmiş. (Kırmızı menü, pembe menü vs.) Bu arada tasarım dışı bir yorum olacak...
Yukarı Alt