Freelance ingilizce kelime anlamı olarak "Serbest Mızrak" demektir. Eski dönemlerde paralı askerlere de freelancer diye hitap edilirdi.
Grafik tasarım sektöründe ise, en basit tabirle, karşılıklı anlaşma sonucunda belirli bir ücret karşılığı grafik tasarım ve web uygulamaları işlerini yapan...
@GiderBorusu
Picasso bir balikcinin onunde baliklara bakarak resim cizmektedir. yoldan gecen biri resme ve baliga bakar ve picassoya donerek, "bu ne bicim balik? boyle bir balik olmasi imkansiz" der. Picasso adama doner ve der ki; "Bu balik degil. Resim..."
@Tuncer Özkan
Evet ben biraz daha ayrıntılı çalıştım. Zaten her iki calismanin da baykusu temsil etmesi disinda herhangi bir benzerlik olmadigi icin alinacaklarini sanmam. Dunyada ayni hayvanlari farkli formlarda kullanan binlerce kurum ve firma mevcut. :)
Bir de MS logosunda gözü rahatsız eden...
Grafikerler.org'un gurur gecesi !
Hürriyet Bumerang tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişisel ve kurumsal web sitesinin katıldığı yarışmada, grafikerler.org forumu ''En Bilge Forum'' kategorisinde birinciliğe layık görüldü.
Yıllardır ciddi ve profesyonel...
@glygine
Üst Menüde "window" seçeneğinden "brushes" tıklayın. Küçük bir pencere açılacak. Sağ üst köşede x işaretinin altındaki çizgilere tıklayın. O kısımdan "New Brush" seçerek herhangi bir brush seçerek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Daha fazla seçenek için bilgisayarınıza farklı...
Dijital baskı olacaksa neden AI veya PDF de ısrar ediyorsunuz? JPEG olarak da dijital baskı alabilirsiniz. Çalışmayı 72 dpi olarak jpeg export ederseniz dijital baskı alabilirsiniz.
@Bot
Sayın Bot. "eğer siz yaptıysanız" ifadenizi sanırım birkaç mesajda daha gördüm. Burada sunulan çalışmalar, üyelerin farklı bir açıklama kullanmadığı sürece (alıntıdır vs.) üyeler tarafından kendilerine ait olduğu taahhüt edilerek sunulur. Ve bu durumda oluşacak her türlü yasal sorumluluk...
2007 yılından bu yana bağımsız site sahiplerine sunduğu avantajlarla 11 bin kullanıcıya ulaşan Hürriyet Bumerang tarafından Türkiye çapında düzenlenen yarışmaya "En Bilge Forum" kategorisinde katılan forumumuz 1. seçilmiştir.
Ömer Bey'i tüm üyelerimiz adına kutlar, forumda şu ana kadar emeği...
@beyhan80
Öncelikle bu boyutta bir çalışma için 300 Dpi çok fazla. 96 Dpi da yeterli olacaktır. Hatta resimler kaliteli ise 72 Dpi da yeterli.
AI veya PDF olarak ise
PDF: File menusunden "Publish to PDF
AI : File/Save as/ Kayıt türü AI seçerek kaydedebilirsiniz.
@GiderBorusu
Sert bir tepki verdiğimi sanmıyorum. Sizinde dediğiniz gibi ressam olduğum için olması gerekenleri ve çok iyi bildiğim noktaları dile getirdim. Ressamlar şöyle yapmaz veya yapar diye bir kaide de yoktur. Her sanatçının tarzı farklıdır. "İMKANSIZ" kelimesi sanatta mevcut değildir...
@GiderBorusu
Hangi çalışmaya yorum yaptınız bilmiyorum fakat, sanatta ve özellikle çizim sanatında "imkansız" ve "olamaz" diye tabirler yoktur. Hele ki karakalem bir çizimde beyaz yüz olmaz diye birşey de yoktur zaten. Sanat tamamen özgürdür ve yoruma açıktır. Bir çizimi orijinal resim ile...
Kartvizit hoş fakat logo için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. İnternet adresini görmeyen birisi logoyu Gözay olarak okuyacaktır. Üzerinde çalışılması gerekir diye düşünüyorum.
Emeğinize sağlık.
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.