Şimdi daha iyi fakat alttaki küçük yazıların satır sayısını azaltarak (yanyana kullanıp yarıya indirebilirsiniz) Ortadaki yazıyı biraz aşağıya alabilirsiniz...
Alana ortalarsınız göz daha iyi odaklanır...
Bekliyorum :) kolaygelsin...
Çözülmüş bir çalışma değil, bu fikrin üzerinde düşünüp uygulamayı iyi yapmalısınız... Çözebilmek için baya bir baktım afişe burada ne yazıyor diye... insanların geçerken maksimum 3 saniye baktığı afişte mesajı daha net vermelisiniz...
Fikri beğendim..
Emeğinize sağlık
En büyük hatanız okunması gereken hiçbişey okunmuyor... Bunun nedeni zeminde gereksiz kullanılan vectorler... Onların opasity sini iyice düşürebilirsiniz illada kullanmak istiyorsanız...
Sonra slogan ile firma ismini birlikte kullanmışsınız... Firma ismi nerde diye şöyle bir aradım... varsa...
Genel olarak çizginiz güzel fakat,
1) İçerde kullandığınız baskın dörtkenler ürünleri tamamen öldürmüş... Onları softlaştırarak geriye atmalısınız...
2) Sağda kullandığınız 4 çizgiyi maksimum 0.5pt kalınlığında yapmalısınız...
Sanırım tek kırım bir broşür ve iç sayfalarınıda görmek isteriz...
Güzel olmuş, gözüme çarpan tek nokta sound of istanbul yazısının altındaki vektörleri koymasaydınız yada yazının altına alsaydınız daha iyi olacaktı diye düşünüyorum...
Emeğinize sağlık..
Firma isminin etrafındaki çerçeveyi mutlaka kaldırmalısın diye düşünüyorum... Birde firma isminin tam altına denk gelen pembe çiçeği oradan kurtararak daha küçültürsen firma ismi daha net okunur... Ürün ve kod no yazılarını çerçeveye ortalasan daha iyi olurdu sanki, birde aşağıdaki peşinat...
@Tukant
Öncelikle, kıvrım paylarını hesaplamamak gibi hataları 15 yıl önce bu işe ilk adım attığımda birkaç kere yapmıştım tabiki... Ama artık bunları geçtik...
Çalışma tek renk üzerinden gittiği için geçişlerin sert olması gibi birşey sözkonusu olamaz...
Orada 8 değil sadece iki...
@gokhan_5
Kesinlikle çalışmanın her bir noktası için vakit harcamalısınız... Bu işin oluru bu, başka şekilde olmaz... Daha evvelde yazdığım gibi, bizim mesleğimizin amacı mesaj vermektir... En önemlisi mesajı doğru vermektir... Objeleri doğru yerleştirmek grafik tasarımının bir parçasıdır...
İŞTE SİZE DOĞAL BİR YORUM :)
İstanbulu anlattığınız bir afişte, Kapadokya, mevlana v.s... Resimlerine bir anlam veremedim... Konsept yanlış olmuş, bunun üzerine grafik anlamda yorum yapmayacağım, önce fikir değişmeli...
Yaptığınız tasarımları bir anlatım, fikir üzerine oturtturmazsanız grafik...
bu çalışma bana biraz karışık geldi... Üretici firmalar, gerçek firma ve slogan içiçe girmiş durumda... Çalışmayı birazdaha toparlamanızı tavsiye ederim... Mesela logoları sağ alt köşeye daha küçük ve bir düzen içerisinde konabilir...
Sobaların gölgeleri hatalı onların üzerinde biraz...
Evet teknik çizimin üzerinde birebir çalışabilirsiniz.. Çözünürlük ben birebir ölçü için 150dpi çalışıyorum... CMYK olmalı... Zeminlere biraz taşma verirseniz iyi olur araç giydirilirken bu taşmalar kesilir... İşi çıkışa yollarken teknik çizimin üzerine çalışılmış küçük bir çıktı yollarsanız...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.