1 ayda grafiker

orbaxy

Üye
Kayıt
5 Mayıs 2008
Mesaj
12
Tepki
0
haklısınız....tabiyki dünyanın sonu değil bu.bizde kendimize bir yol çizeceğiz bir şekilde.en azından size başka bir perspektif sunduysam,bide böyle adamlar var görüşünü sağlayabildiysem buda bişeydir.:) ....çokta lazımda değildi diyebilirsiniz.....bana katlanıp dönüşler yaptığınız için teşekkürederim faruk hocam.
 

orbaxy

Üye
Kayıt
5 Mayıs 2008
Mesaj
12
Tepki
0
şunuda yazmadam geçemicem....hani grafik piyasısında kalite düştü,abuk subuk fiyatlarla işler yapılıyor diye yakınanların ilk uğrayacağı,saldıracağı yer iş garantisi veren,umut tacirliği yapan grafik eğitim kurslarıdır....zamanında bu kurslardan birine giden biri olarak dolandırıldığım duygusuna kapılıyorum.sizden ricam bu sahtekarlığın,umut tacirliğinin önüne geçin...benim 6 ayımı ve paramı çaldıklarını düşünüyorum...çaldırmasaydın kardeşim aklın yokmuydu diyenlerde çıkacaktır.böyle yaklaşımlarada prim vermeyin......saygılarımla.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
Sayın Orbaxy;
Bütün bu konuştuğumuz sorunların çözümü grafikerlerin birlikte hareket edebilmesiyle gerçekleşir.
Birlik olan yerde dirlik olur. Birlikten kuvvet doğar.

Bakın, bu sitede, bizzat site sahibi Sayın Ömer Yıldız'ın imzasıyla " Program eğitimi verdiği halde tasarım eğitimi veriyormuş gibi yapan ve tüketiciyi aldatan dersaneleri konu alan bir afiş yarışması" düzenlenmesi kararı alındı. Bu kararı almak; cesaret ister, dirayet ister hatta adalet isterdi. Çünkü o sıralarda bu siteye bir dersane önemli ölçüde gelir sağlayan reklamlar veriyordu. Ona rağmen Ömer bey bu kararı aldı. Çünkü doğru olan oydu ve dersaneler ne yazık ki tasarımcı yetiştiriyor pozlarındaydı.

Fakat bazı grafiker kardeşlerimiz afiş yarışması olsa ne olur, elimize ne geçecek, herşey yine aynı olacak, istersen sokağa çık yürüyüş yap, bir şey değişmez vs. dediler. Öylece kaldı.

Bana ayda bir sefer; filanca grafiker şu kadar süredir filanca iş yerinde görev yapıyor, ne kadar maaş almalıdır, diye iş mahkemelerinden resmi görüş isteyen yazılar geliyor.

Şimdi ben; "bana ne, bu kötü gidişi ben mi düzelteceğim, bir kişiyi kurtarmakla tüm grafikerler kurtulur mu?" deseydim, TGDD'yi hiç kurmamam gerekirdi.

Ama TGDD olmasaydı, iş mahkemesi hakimi bu soruyu kime soracaktı? Sokaktan geçen birini çevirip soramaz. Demek ki grafikerlerin topluca üye olduğu, onların haklarını savunan bir meslek çatısı olmalı.

Çatı deyince aklıma geldi, ben 2-3 yıl önce TGDD'nin logosunu yaptığımda logoya bir çatıyı, bir damı temsil eden üçgen bir form koydum. Geçenlerde bir aklı evvel, facebook'ta bana saldırırken, "nedir o öyle, emlakçı dükkanı gibi logo yapmışsın" dedi. Yani bir çatı altında toplanmayı, emlakçı dükkanında toplanmak sanıyor garibim. Çatı kavramı Türkiye ve Dünya insanında sığınılacak yer, güven veren yer anlamındadır. O yüzden kadın sığınma evlerine "mor çatı" denir. Çatı ve dam, insanı yağmurdan, fırtınadan, doğal afetlerden, her türlü kötülükten korumanın simgesi olmuştur. Bunu bilmeyen grafikerler var.

Sonuç olarak; bir takım haksızlıkları kabul etmeyen, bulundukları durumdan memnun olmayıp daha iyisine kavuşmak isteyen grafikerlerin BİR ÇATI ALTINDA TOPLANMALARINDAN BAŞKA ÇARELERİ YOKTUR!
 
Yukarı Alt