@İsmail Narin
Senin dediğim sorun yukarıdaki gibi bir uyarıda çıkacaktır. Dediğiniz sorun daha iyi sürümde hazırlanan bir dosyanın, önceki sürümlerde veya aynı yazılımın başka versiyonların da açılmak istenmesinde yaşanıyor. Onun dışında set-up dosyasın da eksik varsa yani programın set-up'ı...
Başta ki uyarıları hiç yorumlamamışsın ki...
Diyelimki bir dosya hazırladın; Photoshop'ta hazırladın diyelim... Hazırladığın çalışmada çok özel bir font ve başka bilgisayarlar da az rastlayacağımız özel bir efekt kullandım diyelim. Eğer sen hazırladığın bu dosyayı başka bir bilgisayara atıp...
@Mustafa Turan
Evet... Çok doğru söylüyorsunuz; Açıkcası söylemek gerekirse, ülkemizde daha bu işler pek oturmamış durumda. Böyle emek harcayacak ve profesyonel baskı yapacak adam az. Fakat böyle olmasının nedeni, ülkemizde esaslı kuruluşların az olması. Yani küçük kuruluşlar çok; büyük...
Bu işlemi yapmak için bir çok program var piyasada; Fakat başka bir programa gerek kalmadan, toplu olarak dosyalarınızı Photoshop'ta başka formata dönüştürebilirsiniz.
Uyarı: Seçtiğiniz dosyaları, sadece "JPEG, PSD, TIFF" dosya formatlarına dönüştürebilirsiniz.
1.Photosop'u açıp...
Örnek anlatım var mı bilmiyorum? ama yapman gerekenleri kısaca söyliyebilirim.
İlk önce photoshop'ta yeni bir çalışma açıp içine istediğin yazıyı yaz (Mümkünse Siyah dışında başka bir renkte yazılarını yaz; Pembe, mavi vb...). Sonra "katmanlar" menüsünden yazının bulunduğu katmana tıklayarak...
Photoshop'a göre göre normal de çok basit bir mantığı var. Yapacağın ilk şey harita ve benzeri şeyi Photoshop'ta açmak. Daha sonra açtığın resmin içine ne gömeceksen (yazı falan...) "Layers/Create Clipping Mask" yapmak gerekiyor.
Photoshop'a göre asıl mantık böyledir. Fakat yukarıdaki resimde...
Bence de hep aynı tarzda logo çalışmaları yapıyorsun; "yamo" adlı arkadaşımıza katılıyorum...Yaptığın her çalışma da s ve a harflerinin üstünü kısaltıyorsun. Yeniliklere açık olup her zaman kendinizi geliştirmelisiniz...
Yeni çalışmalarınız da daha iyilerini yapmazını diliyorum. ;)
@Burak Güzey
Teşekkür ederim; Soruyu tam anlayamadığım için slice tool'un ne işe yaradığını anlattım... Bu resimde adamın elinde keser olduğu için kullandım zaten... Photoshop'u tercih etmenin belli bir nedeni yok. Genelde birçok çalışmamı adobe'nin programlarında yaparım.
Yorumunuz için...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.