@boo0
Bu konu zaten kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Logo örneklerini ben seçmedim.
Örneklere takılmayın, anlatılmak istenilen önemli. Yoksa bahse konu maddelere yüzlerce, hatta binlerce örnek verilebilir, her örneğede farklı tepkiler eleştiriler gelebilir.
Neticede grafik tasarımın...
Şimdi burada bahse konu durum bir logonun popülerliği mi, yoksa ne kadar başarılı bir logo olduğu mu?
İkisi ayrı şeyler.
Mercedes logosunu Ostim'de bir firmaya tasarlasaydı birisi, kaç kişi bilirdi ki...
Elbetteki bir logonun ürünle, sloganla, firma konseptiyle ya da hedef kitleyle örtüşmesi...
@ek1985
Çok saçma ve dar bir kalıba sığdırmışsınız açıklamanızı. O zaman sizin bakış açınızla diyebiliriz ki, bütün öğrenci grafikerler(!), hali hazırda iş yapan tecrübeli ve profesyonel grafikerden iyidir ve onlara taş çıkartır. Her meslekte olduğu gibi elbette bu meslekte de her yaştan insan...
Her ikisi de vektörel tabanlı bir program. Elbette aralarında dosya aktarımız mümkün. Illustratör her ne kadar Cdr dosyalarını açamasa da Corel .ai - .eps ve pdf gibi uzantılı dosyaları gayet başarılı bir şekilde açmakta. Şahsen kendi tecrübelerimde bazı durumlarda ai den Corel Draw'a dosya...
BIÇAK NEDİR?
Bıçak, ambalaj ya da kutuların kesilmesi, perforaj veya pilyaj atılması için sunta bir levha üzerinde bulunan kesici parçaların kartona veya kağıda preslenerek kesilmesini sağlayan bir araçtır. Bıçak izi ise bu bıçakların kesim sırasındaki sınırlarını belirleyen çizimdir. Bu...
Corel Draw da çalışmanızı yaparken object manager penceresini açıp sonradan müdahale etmek istediğiniz her objeyi yeni layer oluşturup ( object manager penceresinde sol altta yada sağ üste option sekmesine klik, new layer) bu objeleri ayrı ayrı layer lara taşıyıp sonrada export edeceksiniz...
Ve çok ilginç bir rüya daha anlatacağım.
Sanırım ortaokuıl zamanlarıydı. Bir gece rüyamda savaştayım. İstanbulda. Fatih Sultan Mehmet ile at sırtında İStanbul'un fethine çıkmışız. İşte her taraf toz dumani top sesleri... Kadırgalar, karadan denize indirilen gemiler, halatlar filan herşey var...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.