İlke göre iyi değil çünkü bu bir logo değil. İyi diyerekten arkadaşa kötülük yapıyoruz. Arkadaşım logo ile ilgi kitapçılarda ve internette çok bilgi var eğer araştırısan logonun ne olduğu nasıl yapılması gerektiği uzun uzun anlatılır. Bu çok çetrefilli bir iştir elbette ilk işin çok iyi...
Bilmesem ne işim var burada maksat yardımcı olmak lakin açık bir soru alamadım. Sorular açık ve net olmalı. Olmaz sa bende pek bişey diyemem. Yani mesela soruyu soran bayan eğer aiyi hiç bilmiyorsa o zaman biraz tutorial/kitap falan çalışmalı pat diye çizim yapmaya başlanmaz.
@accurate
Nakış desenleri diyince olay anlaşıldı. Sorunuzdan sanki o yaş çocukları için resimli kitap gibi bir şey hazırlıyormuşunuz gibi bir anlam çıkarttım ben:)
@accurate
2 nokta var anlamadığım internetten indirdiğiniz desenler vektörel mi yani ai'nin açabileceği dosyalar mı? Bunları arşiv mi yapmak istiyorsunuz? yada indirdiğiniz çizimlerin üstünden geçerek yeni çizmler mi yapmak istiyorsunuz?
Bunları belirtin ona göre yardımcı olalım.
Bir diğer...
@Sedat Gül
Aslında tam tersi Sedat bey, örneğin genelde sorunsuz çalışan adobe yazılımları verdikleri klasik hataları mac üstünde vermiyor. Program sayısı çok daha az ama bizim kastettiğimiz grafik ve yardımcı yazılımlar konu buysa hiç bir farkı yok.
Örneğin indesignin Pc üzerinde bir zoom...
@tommy89
Eğer dergi yaparken payları içeride çalışmışsanız bi yere tıklamına gerek yok. Ama paysız çalıştıysanız ve bir bleed payı oluşturduysanız oradaki bleed and slugu işaretleyip use document bleed settingsi işaretlersiniz. Crop ve diğer işretçilere gerek yoktur. Hazır tracede şablon...
Bağ çok dolaylıdır ama sonuca baktığınızda bu çok dolaylı gibi duran bağın tasarım ve işçiliğe direkt etki ettiğini hayrele görürsünüz.
Örneğin paraya kıydım evde freelance video işlerim için 3000 dolara yakın maaliyette PC topladım ama aldığım günden beri sorunlarla uğraşıyorum. Şimdi ben bir...
Ben işveren değilim yaklaşmadım bile daha oturduğum şehirden dolayıda pek yaklaşacak gibi değilim:). Ama ben işverenleri değil meslektaşlarımızı suçluyorum bu konuda. Herşey kurslar ve internetin getirdiği kolaylıklarla başladı. Ortada o kadar çok deneyimsiz bilgisiz grafikerim diye dolaşan adam...
Dergimiz için web sunumlarında kullanılmak üzere bir video hazırlıyorum. Daha önce yaptığım bir reklam sayfasından esinlenerek bir doğal ortam oluşturmaya çalıştım. 2. bölümde de dergi reklamı olacak. Fakat oranın kurgusu ve işçiliği/ses efektleri daha bitmedi. Bu çalışma benim 3. yada 4...
Merhabalar oldukça amatör gözükmesine rağmen After'de IK deneyerek yaptığım bir çalışma. (önceki versiyonun geliştirilmiş hali) Kendim çizdim, kendim oynattım:). Yeni yeni asılmaya başladım bu işlere inşallah üst düzey çalışmalar da gelecek.
Yazılımlar; Illustrator + after effects + Premiere...
Kasma kendini bu kadar zamanın çok. 2 sene sonra düşünürsün bunları. Belkide 18ine gelince başka şeyler yapmak isteyeceksin. Oku ve çevren izle ama asla asosyal bir bilgisayar delisi olma.
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.