Arama sonuçları

1. GürhanErkal

Hayal gücüm kepenk indirdi

Beslenmen lazım hocam hem de çok yeterince beslenemediğim için benzer şeyler benimde başıma geliyor. Bir grafiker neyle beslenir peki. Konuyla alakalı olmasına gerek yok. Bol bol sinema filmi izle, sokakta gez, kitap ve dergi oku. Özellikle psikolji, sosyoloji ve tarih ile ilgilen. Sanatın...
  2. GürhanErkal

Mac ve 300 Dpi

@Emine Şahin Aslında kullanılan tram ve kağıt yapısına göre değişiklik gösterebilir söz gelimi 3. hamur kağıda yapılan gaste baskısında 300 ppi (dpi değil) vermek son derece gereksizdir. Hatta 1. hamurda dahi 150 ppi yeterli gelmektedir. Ama dediğim gibi işin ofset veya başka teknikle...
  3. GürhanErkal

Mac ve 300 Dpi

Ama buradan sanki 300 ppi çalışmak çok güçmüş gibi bir durum çıkıyor. Zaten bütün çalşmalarımız 300 ppi olmak zorunda. Standart bir bilgisayarla ister mac olsun ister pc bu iş ciddiyetle yapılmaz. Şu gün için en aşağı 4 çekirdekli bir işlemci, en az 4 gb ram, iyi bir anakart, yine en az 300 gb...
  4. GürhanErkal

The Independent gazetesinin tasarımı yenilendi!

@Kerim Öksüz Kesinlikle size katılıyorum. Zaten çoğumuz eski biçimin yerine rengini değiştirip biraz da formunu değiştirerek çalışıyoruz. Zaten ortaya yeni farklı bir şey çıkartıp herkesi ve çevremizi şaşırtmıyorsak orada tasarım değil operatörlük vardır.
  5. GürhanErkal

İzmir'im Manipulation ..

Ben de matematikten bahsediyorum. TDK'nın sitesindeki bir eksiklikten yola çıkarsak bir yana TDK'nın sitesini, bir yana da binlerce Matematik kitabını koyarsak ben tercihimi matematik kitaplarından yana kullanırım. Bir yanda bilimadamları varken öte yanda devlet memurları var ilki daha güvenilir...
  6. GürhanErkal

İzmir'im Manipulation ..

Erkan Bey bu matemetiksel bir kavram. Türkçemizde vektör de yok. Kitapta yok, kalem de yok atalım mı bu kelimeleri. Vektörelin günlük dilde anlamı: vektörle ilgili yada vektörle yapılmış. Google aramalarında bize yol gösteren bir yapay zeka yoktur sadece daha çok kullanılana bizi yönelten...
  7. GürhanErkal

İzmir'im Manipulation ..

Zaten, bize vektör kavramı ingilizceden değil fransızcadan geçmiştir. Fransız ve benzer latince esanslı Avrupa dillerinde arama yaparsak (tabiki vectorel olarak değil, "vectorial" olarak) hem kitabi bilgilerde hemde nette bir çok bilgiye kavuşuruz. En başta dediğim gibi vektör sektörümüz...
  8. GürhanErkal

İzmir'im Manipulation ..

@Emine Şahin Evet haklısınız. Çalışma için tam yazımı yeniden düzenleyeceğim sırada mesajınızı gördüm. O yüzden çalışmaya yorumumu şimdi yazıyorum. Elinize sağlık hoş çalışma olmuş ben her nekadar yeşil/ağaçla izmiri betimleyemesem de :) güzel geliştirilebilir bir çalışma. Arkadaşların...
  9. GürhanErkal

ai dosyalarını diğer grafik programlarına atmak

@Erkan_Nehir O zaman siz "teksiniz" Erkan bey. Kutlarım. Altın harflerle yazılmış bir bozulma, çökme, açılmama, kapanma tarihi olan bir yazılımda bunları yaşamayan tanıdığım cidden tek kişisiniz:) Düşünün yazılımda sürekli çökmelere karşı bir yedek kaydetme olayı var adamlar kendileri bile...
  10. GürhanErkal

İzmir'im Manipulation ..

@Erkan_Nehir Neler öğreniyoruz:) Matematiksel olarak Vektör veya yöney, sayısal büyüklüğü ve birimi yanında doğrultu ve yönü de olan cebirsel yapılardır. Hız, kuvvet, ivme, ağırlık ve benzerleri birer vektörel büyüklüktür. Vektörler bir sayı ile çarpılabilir ve bölünebilir. (wikipedia)...
  11. GürhanErkal

Grafiker mesleğini icra etmek için yaş önemli mi?

@farukcagla Aslında fazla konuşmayı sevmediğim gibi yazmayı da sevmiyorum ama konuyu yine açıp okuyunca cevap vermemin gerektiğinin farkına vardım. "Şu an piyasada da operatör deyimi yerine genelde grafiker deyiminin kullanılıyor olması" bizim de "operatör" yerine "grafiker" deyimini...
  12. GürhanErkal

ai dosyalarını diğer grafik programlarına atmak

@runilk Valla hocam gerçekten dediklerimizi harfiyyen yaptıysan ona rağmen olmuyorsa o zaman sorun yine Coreldedir. Ben bu yüzden Corel kullanmıyorum:). Neyse sorunumuzu nasıl halledeceğiz o zaman. Hocam aynı yöntemleri kullanarak PDF kullanın. Her ne kadar Corel PDF'de de sorun çıkarma...
  13. GürhanErkal

Grafik ve web tasarımı için sistem

@Fyd Kişi isterse her ikisinide kullanabilir. Mac'den başlayalım güncel imacler 21,5 ve 27" monitörlüler gayet yeterliler ama core i5 yada bulabiliyorsanız core i7 işlemci olanlar pro serilerini aratmıyor. Ama yeterli desemde core2 çekirdekli imaclerin ortalama bir pc'nin karşılığı olduğu ve...
  14. GürhanErkal

Acill Yardım indesign cs4

@fburaksk Orada bir sorun yok genelde batı'da kullanılan pica ölçü birimi standart olarak geliyor hiç bir ayar yapmadan da ölçü girdikten sonra sözgelimi "15 mm" yazarsanız girdiğiniz ölçü baz alınır ama yinede göstergelerde 15 mm'ye eşit picas olarak görülür. Sorunun çözümü için: İndesign...
  15. GürhanErkal

Grafiker mesleğini icra etmek için yaş önemli mi?

Konu benim "Yazdıklarım grafikerlik mesleği içindir. Dzigicilik, illustratorluk, desinatörlük ve grafik tasarımcılığı olaydan gayri tutuyorum" yorumum üzerine geliştiyse yanlış anlaşılmamak üzere şu açıklamayı yapayım. Ben burada grafikerliği- mac (yada pc) operatörlüğü anlamında kullandım...
  16. GürhanErkal

Türkçeleştirilmiş fontlar hakkında

Naci bey "Hitler ve partisiyle ilgili Almanya'nın koyduğu bir yasak/sansür vardır. Swastika işaretiyle ilgili yaptığım bir illüstrasyon yüzünden Shutterstock ve Alman makamlarıyla sorunum da olmuştur. Bu yasak/sansür 2014 yılında bitecektir. 2014 yılından sonra Almanlar ellerinde ne varsa...
  17. GürhanErkal

İpini koparan siyasetçi olmuş

Siyaset ve sonucunda çıkan olumsuzluklara doğru bir yorum getirmişsiniz. Ama ben hemen akabinden gelecek bir tehlikeye işaret etmek istiyorum. Medyada olsun başka çevrelerde olsun çok ama çok yoğun bir siyaseti toptan karalama, toptan yok sayma, toptan kötüleme durumu var. Aman diyorum sakın...
  18. GürhanErkal

panelleri açılır kapanır yapmak

@Fulyam Bunu Masaüstü yayıncılık hocasının söylemesi ayrı bir feci durum olmuş. Yaşar hocanın dediği yöntem zaten sorunuzun cevabı. Ama 8-9 yıl önce güç kaybetmeye başlamış, 6 yıl önce de ölmüş bir yazılımı biraz unutmaya gayret etsek iyi olacak gibime geliyor özellikle sizin gibi genç...
  19. GürhanErkal

export edince çözünürlük sorunu çıktı

@Yaşar Karadeniz Arkadaşın sorduğu zaten kaliteli jpeg çıktı almak. "Çıktı" kelimesini programın verdiği her türlü dosya anlamında kullandık ki zaten öyledir. Yazıcıdan çıktı alma şeklinde değil yani.
Yukarı Alt