Arama sonuçları

1. Erkan Nehir

En anlamlı söz...

@panografik Merak etmeyin. Çizginizden sapmadığınız sürece aramanıza gerek yok. Onlar sizi bulur :)
  2. Erkan Nehir

En anlamlı söz...

@panografik İşte asıl sorun burada başlıyor. Gözümüzün önündeki değerleri farkedebilmek için, onları kaybetmemiz gerekiyor malesef. Eğer hayattaysanız sanatınızın değeri gerçeğinden çok uzakta görülüyor ve ciddiye alınmıyor. Bu öngörüp ciddiye alanlar ise, bizim hitap etmemiz gereken vizyonu...
  3. Erkan Nehir

En anlamlı söz...

@panografik Kadının parayı verdiğini sanmıyorum. Bazılarının "GRAFİKÇİ" dediği gibi, gidip köşedeki başka bir "RESSAMCI" ya 10 dolara yaptırmıştır bir resim :)
  4. Erkan Nehir

En anlamlı söz...

@panografik Evet ben de bayıldım. Özellikle günümüzde grafik tasarım mesleğine farklı gözle bakanların okuması gereken bir hikaye.
  5. Erkan Nehir

En anlamlı söz...

Picasso bir parkta resim çizmektedir. Bir bayan yaklaşır ve benim de resmimi çizer misiniz der. Picasso elbette der ve kalemi eline alır. Bir çizim yaparak bayana uzatır. Bayan "borcum ne kadar?" diye sorar. Picasso 5.000 $ diye cevap verir. Kadın büyük bir şaşkınlıkla "fakat bu çizim sadece 5...
  6. Erkan Nehir

vektörel kutu çizimleri 58 adet

@Magisa Rapid çalışıyor. Sitedeki yeşil "download" linkine tıklayınca indiriyor.
  7. Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

@CanAk Evet sizin yaşınızdakilerin "HAYAL" güçlerinin yüksek olduğuna tamamen katılıyorum şu anda. Çünkü grafik tasarımın bir meslek değil, HOBİ olduğunu düşünüyorsunuz.... Milyar dolarlık şirketlerin kurulumunda, gelişiminde, vizyon çalışmalarında, AR-GE çalışmalarında, neredeyse...
  8. Erkan Nehir

Montaj / Forma Nedir? Nasıl yapılır? (Resimli Anlatım)

Montaj ve forma nedir, nasıl yapılır, mantığı nedir, en pratik ve basit yönden anlatmaya çalışacağım. Bir A4 kağıdını alarak 4'e katlayın. Katladıktan sonra ilk sayfada sağ alt köşeden başlayarak her sayfa köşesine sayfa numaralarını yazın. (Rakamlar birbirinin arkasına gelecek şekilde...
  9. Erkan Nehir

Photoshop Broşür Baskıya Girermi?

Ebatlar, renkler(cmyk) ve çözünürlük uygunsa bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Ama çalışmayı görmek lazım kesin birşey söyleyebilmek için. Bu arada yeterince araştırırsanız forumda her konu için başlık olduğunu göreceksiniz.
  10. Erkan Nehir

Türkçe Konuş

@furkans :D hay aksi :)
  11. Erkan Nehir

Türkçe Konuş

Olur böyle şeyler arkadaşlar. Hangimiz bu tür hatalar yapmadı ki? İlk zamanlarımda Dergi kapağına kocaman puntolarla "MOTORSİKLET" festivali başladı yazınca 1 sene boyunca ofistekilerin diline düşmüştüm. hata yapmadan doğruyu nasıl öğreneceğiz? :)
  12. Erkan Nehir

Türkçe Konuş

@FURKANs Gazetede çalıştığım dönemlerde imla klavuzuna göre herzaman yazıyorduk. Sanırım yanlış bilgilendirilmişim veya eski klavuz kullanıyorduk. Neyse 2 hataya düştü. :) Emeğinize sağlık.
  13. Erkan Nehir

Türkçe Konuş

"Herzaman" da aslında bitişik yazılır. Türkçeyi doğru kullanmakla ilgili hazırlanan bir afişte 3 Türkçe hatası biraz ironik olmuş. :) Bir de "Türkçe" deki "Ü" harfinin noktalarından dolayı yerleşim sorunlu ve gözü rahatsız ediyor.
  14. Erkan Nehir

Corel Montaj yapımı hakkında soru ?

Bu şekilde hazırlarsanız bir sorun olmaz. En basit mantıkla Cross çizgilerini bıçak çizgileri olarak düşünün. Ki zaten öyledir. Bu çizgilere göre iç kısım tasarımını kesimde kaybolmayacak şekilde oturtabilirsiniz.
  15. Erkan Nehir

corelde dergi hazırlamak

@elif50 Gazete çizmek derken? Tam olarak öğrenmek istediğiniz nedir? Ebatlar mı? yoksa ebatlar belli fakat yerleşim mi? Montaj mı? Crosslama mı? Tam olarak sormak istediğiniz nedir?
  16. Erkan Nehir

Corel Montaj yapımı hakkında soru ?

Çok kısaca açıklayacağım eminim kolayca kavrayacaksınız. Minimum baskı payı çalışmalarda 5mm dir. 50x70 bir afiş için 10mm uygun olacaktır. Büyük branda tasarımlarında bu pay 5-10 cm ye kadar çıkabilir. Çalışmalarınız 50x70 baskı içerisinde kalmalı ve kenarlarda da maximum 1o mm ye kadar yakın...
  17. Erkan Nehir

Karton poşetler 2(Kendi tasarımlarım)

Arkadaşlar konu başlığını "Kendi tasarımlarım" olarak ben değiştirdim. Çünkü; buradaki tasarımlara bir logo, amblem, afiş gözü ile bakmamak lazım. Karton poşet üreticisi bir firma, çeşitli görselleri kendi hazırladığı ürün olan karton poşetin/çantanın şablonu üzerine yerleştiriyor ve...
  18. Erkan Nehir

@bysonmez Ben orijinal çizimler vektör değildir demiyorum. Ama bir paylaşım yapıp altına "hepsi vektör"dür yazarsanız bu çalışmaların vektör olarak sunulduğu anlamına gelir. Fakat çalışmalar jpg. Ayrıca konu vektör bölümüne açılmıştı. Vektör bölümü vektör paylaşımlar içindir. Örneğin bir...
  19. Erkan Nehir

O halde paylaştığınız görseller Vektör değil jpeg. Başlık hatalı olmuş ve konu yanlış yere açılmış :) ... Başlığınızı ve konuyu düzenledim. Bilginize.
  20. Erkan Nehir

@bysonmez Jpeg yazıyor??
Yukarı Alt