@suleymankoklu
Haklısın, benim herzaman savunduğum şey şudur; Yaptığınız işte koyduğunuz her noktanın mantıklı bir açıklaması olsun, hiçbirşey rasgele olmasın... O zaman müşteriye pazarlamaya çalışmaya gerek yok, Bir kere açıkladığınızda anlayacaktır.
kaçmak yok grafman bu kapağı böyle bıramazsın... Yalnızım yazısını ortalayıp aşağı alırmısın lütfen, saçların üzerine gelmesinden çekinme tam kafanın üzerine koyabilirsin sağdan soldan ortalı olsun... Arkadaki yazıları da biraz sağa al :) kolay gelsin...
@grafman
Eyvah eyvah, şimdi nasıl anlatacağım sana tram işini burdan...
Tram; yarım ton (çok ton ya da halftone) orijinalleri tek tona indirmeye yarayan nok*talar veya dokular topluluğudur.
Kısacası verdiğin rengin %5 ini vereceksin... Hangi programı kullanıyorsun.. tarif edeyim...
yok arkadaşım olmadı, bak şimdi arkadaki yazıları bayağı bir küçült 12 pt. olsun, hatta küçük harflerle yazarsan daha kibar durur... YALNIZIM yazısını biraz daha büyütüp 5 cm aşağıya al ve dediğim gibi bordonun tramını ver... Sırttaki yazıların karakterinide değiştirirsen bütünlük sağlamış...
Bu zeminde bu ürünün reklamını yapmanın imkanı yok... Açık renk bir zemin kullanmalısınız görselin patlaması için... Onun dışında herşey iyi görünüyor... Eline sağlık...
@suleymankoklu
Evet çok iyi bir noktaya değindin... o kıvrım olmasa olmazdı.. çünkü malesef makel'in bütün kapaklarında ve ilanlarında kulanmamız zorunlu olan kurumsalı o dalga... O dalga beni mahvediyor zaten.. :) ilkini dalgasız yaptım... anında elediler :) :)
Şimdi sizden birşey rica edeceğim... Lütfen arkadaki ve sırttaki yazıları %50 oranında küçültün ve helvetica kullanın... Bütün efektlerini kaldırın... Arkadaki yazılarında arasını kapatıp sola bloklayıp arka kapağa ortalayın... Kapaktaki YALNIZIM yazısınıda Helvetica Bold yapıp yine efektlerini...
Örneğin broşür yapmak istiyorsunuz : İlk önce bütün donelerimizi toplayalım, kullanılacak görseller, logolar, yazılar v.s... Sonra ekrana geçmeden evvel alıp kalemimizi kağıdımızı başlayalım karalamaya... Neyi nereye yerleştireceğiz, Bunu yaparken, firmanın varsa kurumsal kimliğini inceleyelim...
Sol üsttekinin üzerinde oynayalım dilerseniz, madem halay ekibi için bir çalışma bu kullandığınız bantı biraz daha elipsleştirelim.. Yarım elips şeklinde yapabilirsiniz mesela... Kanka yazısının K harfinin P nin soluna denk getirip kanka yazısını biraz yukarıya alalım... Fontumuzu biraz...
Bu işe yeni başlayan ve kendini geliştirmek isteyen üyelerimiz... Tasarım yaparken, Renkler, tipografi, görsel yerleşimi, ve teknik olarak sormak istediğiniz bütün soruları burada toplayalım... Elimizden geldiğince size yardımcı olalım... Hem siz kendinizi geliştirin, daha güzel tasarımlar...
Sanırım formumuzdaki bütün üyeler dahi :) Ama üzülerek şunu söylemeliyim arkadaşlar beyinin bir fotoğrafı tamamiyle algılama süresi zaten minimum 4 saniyedir.
@sanal357
Yaparız tabiki ne demek... Ama emeğimizin bir karşılığı var değil mi? Sizin hatırınıza 1000 YTL olsun... Size yardım olsun diye logo yapıldığında buradan ekmek yiyecek olan başka bir grafikerin hakkı yenmiş olmaz mı sizce... Bu konuyu kilitliyorum... Bu tarz başka istekler gelirse...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.