@mR.Gecit
Pekala kimse hata ve eksiklerini söylemeseydi, "aferin süper olmuş aynen devam et" deseydi. Siz de aynen bu tarzda devam edip 3-5 sene sonra birisi size "olmamış" dediğinde "eee ben böyle gördüm böyle öğrendim" dediğiniz zaman çok daha iyi mi olacaktı? Beğenilmemek neden şevk kırsın...
@JokerOfHell
Daha sakin yazarsam mı? :)
Yazımda bir şiddet göremedim ben. Ayrıca "olumlu sonuç almak" gibi bir kaygım yok. Ben fikrimi söylerim, dileyen olumlu olarak kullanır dileyen kaale almaz sayın "Joker Of Hell".... :) İngilizcem pek iyi değil ama sanırım "Cehennem Soytarısı" demek değil...
@halilesen
1- "Uygun fiyat" ne kadardır size göre? Bazılarına göre 5 uygunken kimisine göre 25 uygundur...
2- Deneme çalışmalar kastınız ne? 5 adet? 10 adet? 20 adet? Beğenilene kadar mı?
3- Kurumsal bir tasarım da olabilir demişsiniz. Logo mu istiyorsunuz yoksa kurumsal bir çalışma mı...
@mR.Gecit
Bir foruma ve özellikle grafik tasarım forumuna bir çalışma yüklediyseniz eleştiriye açık olmanız ve söylenenleri dikkate almanız gerekir. Her çalışmanın elbette daha iyisi vardır. Önemli olan yapılan işe "olmuş" denebilmesidir.
Daha iyisini de yap da görelim demek en iyisi budur...
@lusy99
Bu sizi yermeye yönelik değil geliştirmeye yönelik bir yorumdu.
İleride tek bir harfin bile bir tasarımda ne denli önemli olduğunu anlayacaksınız bu mesleğe başladığınızda. :)
@Sisimores
Genelde kimler tanır sizi mesela? Ben çıkartamadım...
Bu arada "hepsi bana aittir" demişsiniz. Bir fotoğrafa bir efekt eklediğiniz zaman o fotoğraf sizin mi oluyor?
@Muharrem Küçükarpacı
Muharrem Bey ilk önce SIRT nedir ona açıklık getireyim...
Katlamalı broşürlerde sırt yoktur. Dolayısı ile sırt payı da yoktur. Resimdeki kitabın kenar kısmını yani SIRT'ını görüyorsunuz. Buraya yine kitap/dergi ismi, fiyatı, tarihi vs yazılır.
Dikişli veya yapışma...
@Muharrem Küçükarpacı
Sadece broşür, gazete vs değil. Tüm çalışmalarda (afiş, tek sayfa el broşürü vs) 3/5 mm taşma payı verilmelidir. Tabii büyük çalışmalarda bu pay artar. Büyük branda çalışmalarında 5-10 cm ye kadar çıkar.
Ve yine kesim yeri göz önünde bulundurularak asıl çalışmalar iç...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.