@Hyperia47
Beğenmenize sevindim.
Yarışma ön bilgi sayfasına ağağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Fakat ödüllü bir proje olacağı için ödül konusunda netleştirmeler yapıldıktan sonra kesin başlangıç tarihi ve format ileriki günlerde belirlenecektir...
@Tuncer Özkan
Haklisiniz bu konu belki basit ve sacma gelebilir fakat yarismada bile 60 bin TL lik bir soru olduguna gore o kadar da onemsiz degil :) ve evet uyariniz uzerine arastirdim ve Odgen'in semasinin 1800 lu yillarda ortaya attigi bir teori oldugu ogrendim. Buna karsin tonlarla...
Bu arada özür dileyerek düzeltiyorum. Tuncer bey'in söylediklerinden sonra ben de kuşkuya kapıldım ve üşenmedim yarışmanın o bölümünü bulup tekrar izledim ve sorulan renkler yeşil mavi ve kırmızı yani RGB renklermiş...
Aklımda yeşil yerine sarı olarak kalmış özür dilerim :)
Konu başlığını...
@muzo696
Sayın Muzo696 aslında dikkat ederseniz size defalarca yardım edilmiş ve öneri sunulmuş.
Ben movie maker dedim. Günay Bey keza bir öneride bulunmuş.
Evet 1 haftayı geçmiş ve geçen bu süre içerisinde Movie maker nedir bir araştırsaydınız çoktan sonuca ulaşmış olurdunuz.
Size bir...
Tuncer Bey "sözü edilen renkler" diye verdiğiniz örnekteki renkler "yeşil, kırmızı ve sarı" oysaki sözü edilen renkler, sarı mavi ve kırmızı.
Aşağıda Columbia Universitesi Fizik Profesörü Ogden Nicholas Rood'un hazırlamış olduğu bir şablonu görüyorsunuz....
Diğer bir örnek:
Tuncer Bey verdiğim örnek resim soruyla alakalı değildir. Sadece örnek olması açısındandır. Sonuç olarak her iki renk karşımında da sonuç beyazdır düşünecek birşey yok :)
@Gunay Yunus
Kimse size paylaşım yapamazsınız demedi. Dedi mi? :)
Konuyu anlamış olmanıza sevindim. Umarım faydalı ve bilgilendiren bir paylaşım olmuştur.
Teşekkürler.
@Gunay Yunus
Yazdıklarımı okumadan cevap verdiniz yani? O da güzel :)
Tasarımda ve sanatta "belirli" ölçü ve kuralların dışında "olmaz, imkansız" gibi terimler yoktur. Sizin de dediğiniz gibi "tercih" vardır. Eğer bir tasarımcı bu olmaz-kesinlikle yapılmaz diye düşünürse tasarımcı değil...
@Erkan Nehir
Cevabınız için teşekkürler Fakat yazdığım konuyu tamamen ve iyice okumadan. Cevap yazdığınız belli. :)
ne demişim? "Belirli malum baskı kuralları dışında"
Bu ne demektir?
Anladınız siz onu :)
Ayrıca çocuk kitaplarında iç kapak resmi neden kesinlikle olmamalı? Böyle bir kanun...
Evet doğru cevap beyaz :)
Direk ekran veya kağıt üzerinde renk kataloğu mantığı ile düşündüğümüz için kafa karıştırıyor fakat bahsedilen şey bu renklerin karışımı değil, bir ışık olarak beyaz bir duvara yansıtılması.
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.